AcasăNewsPrimarul din Corbeanca, în atenția ANI: avere nejustificată de 3 milioane de...

Primarul din Corbeanca, în atenția ANI: avere nejustificată de 3 milioane de lei

sursa foto: Facebook/Agentia Nationala de Integritate

Edilul comunei ilfovene Corbeanca a intrat în atenția Agenției Naţionale de Integritate. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti în privința lui Anton Valeriu.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Curtea de Apel Bucureşti în legătură cu faptul că Anton Valeriu, primarul comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, nu poate justifica o avere de 3 milioane lei prin veniturile realizate.

Edilul din Corbeanca, în vizorul ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 3.061.855 Lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Anton Valeriu împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Anton Valeriu împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice”, transmite ANI, luni, 20 noiembrie, prin intermediul unui comunicat de presă.

În vizorul ANI a intrat și un viceprimar din comuna Rona de Sus (judeţul Maramureş), Ioan Ruscovan, fost consilier local. ANI susține, în același comunicat transmis luni, că „a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 770.574 Lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Ruscovan Ioan împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului de consilier local 2016-2020”.

De asemenea, Mariana Sîrbuleţ, consilier local în comuna Bucşani, judeţul Dâmboviţa, n-ar putea justifica o avere de 216.137 lei, conform ANI. „Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 216.137 Lei între averea dobândită și veniturile realizate de către SÎRBULEȚ MARIANA împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului 2016-2020 de consilier local”, se menționează în comunicatul făcut public de ANI, în diminața zilei de 20 noiembrie.

author avatar
Andrei Coman
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger