AcasăNewsPrimarul de la Sectorul 4, Daniel Băluță: „Oamenii nu trebuie să sufere...

Primarul de la Sectorul 4, Daniel Băluță: „Oamenii nu trebuie să sufere din cauza partizanatului politic! PSD poate oferi soluțiile pentru București!”

Lupta crâncenă din politică, în care USR a schimbat tabăra ca urmare a ieșirii de la guvernare are ecouri puternice și în Consiliul General al Municipiului București. În aceste condiții, dezvoltarea Capitalei și implicit nivelul de trai al bucureștenilor sunt grav afectate ca urmare a blocării celor mai multe proiecte de investiții. Cel mai recent exemplu în acest sens s-a produs astăzi, când consilierii generali au respins un proiect de infrastructură mare al primarului PNL de la Sectorul 6, Ciprian Ciucu.

Reacțiile nu întârzie însă să apară și chiar dacă provine din PSD, primarul de la Sectorul 4, Daniel Băluță, pare să fie pe aceeași lungime de undă cu Ciucu și afirmă răspicat faptul că bucureștenii nu trebuie să fie afectați de luptele politice. Ba mai mult, Băluță promite în numele PSD că va face toate eforturile necesare pentru deblocarea tururor investițiilor pe care oamenii le așteaptă de la primării.

„Bucureștenii nu trebuie să sufere din cauza unor absurde blocaje administrative. Investițiile trebuie deblocate, fără partizanat politic. Indiferent de partide și interese politice, lucrările de interes public au nevoie de susținere. Oamenii așteaptă soluții, nu bețe în roate în calea ridicării calității vieții lor. Facem un apel la responsabilitate. PSD este gata să fie parte din soluțiile pentru un București modern”, declară Daniel Băluță pentru stiripesurse.ro.

Conform edilului de la Sectorul 4, PSD va trece peste partizanatul politicii și se va asigura că toate proiectele importante vor fi susținute de către toate partidele reprezentate în Consiliul General, lucru care, cel puțin în privința Sectorului 4, nu s-a întâmplat până acum.

„Proiectele noastre de investiții nici măcar nu au ajuns în dezbaterea Consiliului General, deși noi le-am depus de mai bine de jumătate de an. Evident, acest mod de lucru ne discriminează pe noi, cetățenii din sectorul  4, iar asta nu trebuie să se mai întâmple”, mai spune Daniel Băluță.

Între timp însă, alți primari par să fie mai bine conectați în cadrul Consiliului General, de unde primesc des și la timp avizele cerute. Doar astăzi, edilul de la Sectorul 1, Clotilde Armand, a primit undă verde din parte consilierilor muncipali pentru 2 mari proiecte: „promenadă verde” și așa numitul program „Căldură și apa caldă pentru cetățenii din sectorul 1”.

author avatar
Andrei Coman