AcasăNewsPrimarul Daniel Tudorache: ”Am aflat din presă despre amenda de la Mediu”!

Primarul Daniel Tudorache: ”Am aflat din presă despre amenda de la Mediu”!

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache a declarat pentru București Fm că a aflat din presă despre amenda pe care ar fi primit-o de la inspectorii Gărzii de Mediu pentru că nu ar fi implementat măsurile din Planul Integrat de Calitatea Aerului ce reveneau primăriilor de sector.

„În Sectorul 1, spălăm străzile cu detergent și jet de apă, iar curățenia se face la un nivel foarte bun. Poliția Locală a Sectorului 1, în colaborare cu Poliția Locală a Municipiului București și cu cea a Sectorului 6, cu care ne învecinăm pe zona de nord-vest, supraveghează zonele unde se fac, de obicei, depuneri necontrolate, ilegale de deșeuri, care, în anumite cazuri sunt arse, adică în principal zona Giulești Sârbi”, spune edilul.

Daniel Tudorache consideră că amenda anunțată de ministrul mediului Costel Alexe, cu prilejul unei plantări de copaci în Delta Văcărești, constituie un abuz în serviciu și, de aceea Primăria Sectorului 1 va ataca în justiție această măsură.

Primarul din Banu Manta mai consideră că ar fi trebuit să fie înștiințat pe cale instituțională și nu din presă despre amenda aplicată de inspectorii Gărzii de Mediu.

Din această cauză, Daniel Tudorache percepe declarațiile ministrului mediului doar ca făcând parte a campaniei electorale pe care acesta o desfășoară pentru câștigarea fotoliului de președinte al Consiliului Județean Iași. „Nu va câștiga președinția Consiliului Județean Iași”, îi transmite Tudorache lui Alexe.

Ministrul Costel angajat cu jumătate de normă la Iridex.

Pe de altă parte, după 21 martie, contractul dintre Primăria Capitalei și operatorul Depozitului Municipal de Deșeuri de la Chiajna-Rudeni, compania Iridex, nu va fi prelungit. De aceea, nici un sector din București nu va mai duce deșeurile pentru depozitare la Iridex, a anunțat Daniel Tudorache.

Edilul a mai declarat pentru București Fm că dacă va mai duce cineva gunoiul la Iridex, după data de 21 martie, „cu siguranță va duce cu acceptul domnului ministru Costel, deci bănuiesc că va fi angajat pe jumătate de normă la Iridex”.

 

author avatar
A.P. Redactor
401 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger