AcasăNewsPrimarul Clujului, Sorin Apostu, prins cu 10.000 de euro sub un prosop

Primarul Clujului, Sorin Apostu, prins cu 10.000 de euro sub un prosop

Sorin Apostu

Procurorii au gasit, cu ocazia perchezitiilor, in locuinta primarului suspendat al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, 50.000 de lei si 10.000 de euro, ascunsi sub un prosop, dar si sase ceasuri de lux, marcile Tissot si Doxa, cinci carduri VISA si zeci de telefoane mobile.

Sorin Apostu

Conform dosarului in care este judecat primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu alaturi de mai multe persoane si pus la dispozitia presei, joi, de Curtea de Apel Cluj, procurorii au gasit cu ocazia perchezitiilor care au avut loc in locuinta familiei Apostu 50.000 de lei si 10.000 de euro, ascunsi sub un prosop, dar si sase ceasuri de lux, marcile Tissot si Doxa, cinci carduri VISA, zeci de telefoane mobile.

Totodata, procurorii au descoperit conturi in lei si euro deschise pe numele sotiei lui Sorin Apostu, Monica Apostu. In dosarul de cercetare penala se afla zeci de planse fotografice cu lucrurile gasite de anchetatori cu ocazia perchezitiilor.

Potrivit dosarului, Monica Apostu le-a spus anchetatorilor ca suma in lei fusese scoasa de ea din contul cabinetului de avocatura, iar despre euro nu stia ca exista. „Suma de 50.000 de lei am scos-o din contul cabinetului de avocatura de unde am extras-o in numerar, cel mai probabil in cursul lunii noiembrie 2011, si intentionam sa achit taxele catre bugetul de stat. In ceea ce priveste cei 10.000 de euro, nu stiam ca acesti bani exista si nu cunosc provenienta lor”, a spus Monica Apostu in declaratia aflata la dosar.

Sorin Apostu alaturi de Emil Boc

In vederea popririi conturilor sotilor Apostu s-a descoperit ca numai la Banca Transilvania Monica Apostu avea patru conturi, care insumau 357.577 de lei si 491 euro. Procurorii mai arata in dosar ca sotii Apostu plecau aproape in fiecare sfarsit de saptamana in vacante luxoase, platite de oameni de afaceri. Printre acestia se afla Simion Muresan, patronul Electrogrup, cercetat in dosar pentru dare de mita, care a platit sotilor Apostu mai multe vacante in strainatate.

Astfel, in august 2011, Monica si Sorin Apostu au petrecut un mini-sejur in Grecia, la vila Halkidiki, detinuta de omul de afaceri Simion Muresan. In 16-17 august, acelasi Simion Muresan a platit o noapte de cazare la Hotelul Hilton din Bucuresti pentru Sorin Apostu.

In septembrie 2011, sotii Apostu si-au petrecut un weekend la Viena, biletele de avion, cazarea si masa fiind platite de acelasi Simion Muresan.  In octombrie 2011, Muresan a platit un weekend la munte, tot in Austria. In sfarsit, in perioada 20-25 octombrie 2011, sotii Apostu, impreuna cu copiii lor, si-au petrecut un sejur in Dubai. Toate costurile au fost, din nou, suportate de Simion Muresan.

La pepeni in miezul noptii

Din dosar reiese, de asemenea, ca Sorin Apostu mergea sa isi aleaga pepeni la miezul noptii. El il suna pe telefonul personal pe liderul cultivatorilor de pepeni din Dabuleni Marin Stancu ca sa ii aleaga cei mai buni pepeni, asa cum rezulta dintr-o interceptare din 7 septembrie 2011, la ora 24.09.

„Stancu Marin: Alo.

Apostu Sorin: Tot acolo sunteti?

SM: Nu.

AS: Dar unde?

SM: Eu sunt acasa…

AS: Da?

SM: Si are baiatu niste…

AS: Unde?

SM: In Zorilor, sa va dea niste… buni. Vreo 10-12 bucati.

AS: In Zorilor, acolo la Profi?

SM: Da. Si cand va duceti, in seara asta?

AS: Acuma.

SM: Acuma?

AS: Acuma am plecat acolo, da.

SM: Bine, sanatate.

Dupa doua minute, Marin Stancu ia legatura cu fiul sau, care se afla la standul cu pepeni.

Stancu Sorin: Ce e, ma?

Stancu Marin: Ma, e ceva.

SS: iiim..

SM: Scoala-te imediat si alege lubenite, ca vine „ala”. Cred ca in cinci minute a ajuns acolo.

SS: Ia vezi, zau.

SM: Zau.

SS: Simona s-a pus sa se culce afara.

SM: Pai scoal-o si pe ea.

SS: Him?

SM: Scoal-o, ma, si pe ea. Alegeti si pune-le jos sa ai acolo 10-12 lubenite.

SS: Pai alese, ma tati, in spate in duba.

SM: Da, sa fie mari.

SS: Da, ma, da.

SM: E in duba?

SS: Aha.

SM: Ei, daca nu, stai asa si decat baga masina.

author avatar
Ciprian Purice
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger