AcasăNewsPrimarul Chirica, pus sub control judiciar. „Acelaşi blestem” - VIDEO

Primarul Chirica, pus sub control judiciar. „Acelaşi blestem” – VIDEO

(sursa foto: captură video)

După ce edilul din Iași a dat explicații la DIICOT, audieri care s-au încheiat aproape de miezul nopții, s-a aflat că Mihai Chirica a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de către procurori.

La ieșirea de la audieri, primarul l-a declarat jurnaliștilor că se simte dezamăgit și obosit. Și că i s-a adus la cunoștință calitatea de inculpat în dosarul aflat în cercetare.

„S-a extins cazul din 2020 al domnului Zamoșteanu (om de afaceri din Iași-n.r.). Tot o problemă legată de urbanism. Acelaşi blestem care urmăreşte de multă vreme situaţia din Iaşi. Mi s-a adus (la cunoştinţă) calitatea de suspect și apoi cea de inculpat în acest dosar. Va trebui să interacţionez mai puţin cu Direcţia de Urbanism, cu cei care lucrează în zonă”, a spus primarul din Iași.

„În rest, îmi voi exercita (funcția) și ne vom vedea mâine la birou”, a mai precizat Chirica.
„Lucrurile astea se vor demonstra mai departe în instanţă. Oboseală şi puţin cam mult stres pentru această situaţie”, a mai afirmat în fața presei primarul Mihai Chirica.

Percheziții și audieri

Edilul municipiului Iași a ajuns la audieri, miercuri, după ce procurorii DIICOT au făcut mai multe percheziții, inclusiv la primărie.

DIICOT a anunțat, în 14 decembrie, într-un comunicat, că procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Iaşi – S.C.F.T.S.B. pun în aplicare 24 de mandate de percheziție, „fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile și sediile unor autorități publice locale, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu în vederea obținerii unui folos necuvenit, uzurparea funcției, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului societății într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”.

Conform sursei citate, activitățile anchetatorilor „vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcții de către dezvoltatori imobiliari care s-au folosit de conexiunile cu funcționari din administrația publică locală cu atribuții în domeniul emiterii și urmăririi respectării documentațiilor de urbanism”.

După percheziții, au urmat audieri la sediul DIICOT Iași.

180 afisari

2 COMENTARII

  1. Fain și frumos, dar cum se face că la primarul Boc la Cluj deși matrapazlâcurile sunt cat Everestul de mari onor DNA sau DIICOT nu își bagă nasul lor fin in trebile piticului. Dragi romani comanda este pentru a hingheri doar Miticii din regat.

  2. & Ce Santa barbar, !? Finanțează visele ăsora cu , corupție, poliție, servicii secrete, războinici, ?
    Probabil că bugetele propuse la instituțiile de forță și ordine publică nu erau justificate de activității, preferându-se astfel de „acțiuni”, disponibilizărilor, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger