AcasăNewsPrimarul care se chinuie să scape de un angajat: până acum, Instanţa...

Primarul care se chinuie să scape de un angajat: până acum, Instanţa i-a dat de 2 ori peste nas

Georgian NicolaeGeorgian Nicolae, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) din cadrul Primăriei Focşani

Cristi Misăilă, primarul Focşaniului, se joacă de-a „concediatul şi reangajatul” cu un funcţionar. Georgian Nicolae, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) din cadrul Primăriei Focşani, a fost repus de instanţă în funcţie, după ce în luna iunie a fost concediat de edil.

Angajatul respectiv a mai avut o problemă similară în anul 2019, dar a revenit la Primăria Focşani după ce a câştigat în instanţă procesul cu primarul municipiului.

Primarul l-a concediat pe baza propriei evaluări

Primarul Cristi Misăilă l-a dat afară, a doua oară, pe Georgian Nicolae după o evaluare a activităţii subalternului căruia nu i-a putut ierta revenirea în instituţie, tot cu ajutorul justiţiei, după ce l-a mai dat odată afară şi în anul 2019.

Mi-a făcut o fişă de evaluare după capul lui. Nu are ce să-mi reproşeze, m-a umilit cât a putut, mi-a dat dispoziţie să împart pachetele de alimente din programul POAD, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să fie bine”, a spus Georgian Nicolae pentru Adevărul.

Prima concediere a fost abuzivă?

Şeful SVSU acuză că din 2019, când a fost repus de instanţă în funcţie după prima concediere tot abuzivă, nu a fost lăsat de către primar să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, acestea fiind date consilierului personal al edilului Cristi Misăilă, care îi este şi naş.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă se subordonează Consiliului Local Focşani, dar culmea, primarul a decis că şeful serviciului i se subordonează personal, de aici şi şicanele din ultimii doi ani, care nu s-ar putea încheia nici după noua decizie a instanţei.

Judecătorii au mai decis ca Primăria să-i plătească lui Nicolae Georgian „drepturile salariale de care ar fi beneficiat reclamantul dacă nu s-ar fi emis dispoziţia nr. 586/16.06.2021 de încetare a contractului de muncă al reclamantului, cu începere din data de 16.06.2021 şi până la efectiva reintegrare, drepturi ce vor fi actualizate cu inflaţia de la data la care trebuia să i se plătească lunar fiecare drept ţi până la efectiva achitare”, se arată în soluţia judecătorilor.

author avatar
Andrei Ștefan