AcasăNewsPrimarul Capitalei: Vor fi 500 de autobuze noi in Bucuresti, in jur...

Primarul Capitalei: Vor fi 500 de autobuze noi in Bucuresti, in jur de o treime electrice

Sunt sanse ca, de la anul, din primavara prin Bucuresti sa circule cateva sute de autobuze noi, o parte dintre ele care nu vor mai circula pe baza de carburant. Acestea vor face parte dintr-un intreg lot de autovehicule nou-noute care vor intra in parcul RATB.

Adio, aglomeratie si asteptat cu zecile de minute prin statii si la revedere, poluare! De la anul, prin metropola autohtona ar urma sa circule autobuze nepoluante.

O precizare in acest sens a venit joi chiar din partea sefei Primariei Capitalei, care a anuntat faptul ca municipalitatea parcurge pasii de urmat, la nivel birocratic, pentru achizitionarea unui numar semificativ de mijloace destinate transportului in comun. „Suntem acum in pregatirea documentatiei extrem de importante pentru achizitionarea a 500 de autobuze noi, extrem de necesare pentru innoirea parcului auto al RATB. (…) Potrivit legislatiei de ultima ora, 30% din este autobuze vor trebui sa fie electrice (…) un semn bun, ca incepem si noi sa investim in mediu”, a anuntat primarul Firea.

author avatar
Cristina Stefan
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger