AcasăNewsPrimarul Buzaului, condamnat la cinci ani de inchisoare

Primarul Buzaului, condamnat la cinci ani de inchisoare

sursa foto: stradadebuzau.ro

Constantin Boscodeala, primarul Buzaului, a fost condamnat, marti, la cinci ani de inchisoare.

sursa foto: stradadebuzau.ro

Boscodeala a fost gasit vinovat, de catre magistratii de la Tribunalul Brasov, de doua fapte de abuz in serviciu contra intereselor publice. Primarul social-democrat a fost achitat pentru o a treia astfel de fapta.

Astfel, Boscodeala a fost condamnat la patru ani de inchisoare, cu executare, plus un spor de pedeapsa de inca un an. Decizia nu este definitiva, ea putand fi contestata in termen de 10 zile.

Boscodeala a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in iulie 2013. A fost acuzat ca a dat ilegal 1,6 milioane de lei din bugetul local clubului de fotbal Gloria Buzau.

Potrivit procurorilor, in perioada 2002-2008, Boscodeala a acordat unor asociatii sportive, persoane juridice non-profit, in mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local si le-a asigurat folosinta gratuita a Complexului Sportiv Gloria Buzau, beneficiarii finali ai acestor sume si ai dreptului de a folosi complexul sportiv find societati comerciale aflate in diverse raporturi juridice cu asociatiile sportive.

Oamenii legii sustin ca bugetul local al municipiului Buzau a fost prejudiciat cu 1.633.496,32 lei.

author avatar
Cristi Ionita
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger