AcasăNewsPrimarul, adevaratul brand de partid

Primarul, adevaratul brand de partid

Este considerat „patron” de drept al sectorului 2

In timp ce partidele si-au festelit blazonul, primarii s-au transformat in cele mai grele piese electorale. Ceea ce inseamna ca ei pot oricand castiga si ca independenti.

NECULAI ONTANU - Este considerat „patron” de drept al sectorului 2

Alegerile uninominale si fosgaiala preelectorala din fiecare partid au scos la iveala o realitate ignorata multa vreme: nu parlamentarii sunt fruncea, ci primarii, care demult isi castiga functia prin vot direct. De aici si ideea agatarii alegerilor generale de gatul localelor, situatie in care candidatii la primarii se vor transforma, vrand-nevrand, in „locomotive” pentru colegii de partid aspiranti la Parlament.

Partidul are nevoie de primari, nu invers

MARIAN VANGHELIE - Constient de cota sa, nu da doi bani pe supararile lui Victor Ponta

Odata ales, rar se intampla ca un primar sa nu ramana in functie mai multe mandate. Si asta pentru ca in pixul lui sta orice se intampla in localitate. El imparte ajutoare, el da case si autorizatii, el ti-aduce apa la cismea si asfaltul la usa si, mai presus de toate, el organizeaza alegerile. Iar daca stie sa bage-n seama electoratul, nici nu mai conteaza ce face sau nu face. Iar cand isi castiga suficienta notorietate, primarul devine practic independent, partidul avand nevoie de el si nu invers.

ANDREI CHILIMAN - Este idolul doamnelor de varsta a treia din sectorul 1

De aceea nu pot Victor Ponta si Crin Antonescu sa se debaraseze de Marian Vanghelie si de Andrei Chiliman, oricat si-ar dori. Cei doi edili pot in schimb da cu tifla PSD-ului si PNL-ului, ca pe urma sa mai castige un mandat ca independenti. In aceeasi situatie sunt Nicolae Ontanu si Cristian Popescu Piedone, alte doua vedete, in fata carora UNPR si PC nici macar nu sufla.

CRISTIAN POPESCU PIEDONE - Se simte ca pestele in apa la carma sectorului 4

Si PDL a avut un star in domeniu, Liviu Negoita, dar din pacate pentru democratii acesta a decis sa nu mai participe la competitiile electorale. Dincolo de exemplele in sine, trecerea la uninominal si comasarea alegerilor ar putea obliga partidele sa constate ca au ajuns la mana primarilor, ceea ce va duce si la instaurarea unei alte ierarhii politice.

Elena Udrea, „motoras” pentru Capitala

Dornic sa recastige primaria Capitalei, PDL cauta de zor un candidat “redutabil”, capabil sa lupte contra lui Sorin Oprescu. O confirma Elena Udrea, care declara totodata ca ea personal incearca sa fie “unul dintre motorasele care schimba ceva in aceasta Capitala care se vrea europeana, dar a ramas balcanica”. Ea nu a precizat insa daca vrea sa functioneze ca “motoras-sef” au ba.

author avatar
Simona Badulescu
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger