AcasăNewsPrimarul „Robin Hood” ocupa bancile si ataca supermarketurile

Primarul „Robin Hood” ocupa bancile si ataca supermarketurile

Juan Manuel Sanchez Gordillo, primarul orasului Marinaleda, din sudul Spaniei, a devenit erou national peste noapte, cu o politica antibancara, scrie Financial Times.

Rascoala. Gordillo, in fruntea marsului care a ridicat Andaluzia

Considerat de cei 2600 de locuitori din Marinaleda un „Robin Hood”, Gordillo a capatat notorietate la nivel national dupa ce a organizat un mars antiausteritate prin Andaluzia.

Fura din supermarketuri si da la saraci

In timpul acestui mars a ocupat cateva banci si a dat iama prin supermarketuri, impartind  cu generozitate mancarea la oamenii saraci. „Raidul” a avut ca urmare sapte arestari. Primarul in varsta de 59 de ani este membru al Parlamentului regional si se bucura de imunitate. El continua  sa organizeze marsuri sub sloganul „Luptam pentru saraci!” „Vom ocupa toate bancile si toate supermarketurile din Andaluzia in care o sa reusim sa intram. Hotii care au adus tara in criza sa plateasca, nu oamenii saraci”. Andaluzia, provincia cea mai populata din Spania, are rata somajului de 30%, cea mai ridicata dintre toate zonele UE.

Leafa de „serif de Nottingham”

Gordillo

Gordillo si-a incins capul cu o esarfa revolutionara si a pornit la atac asupra bancilor care ameninta ca vor lua casele celor care nu-si platesc impozitele. Supermarketurile au devenit tinta pentru ca-i defavorizeaza pe fermierii locali, neprimindu-le marfurile. „Euro este o frauda, care-i imbogateste pe unii alesi si saraceste populatia”, spune Gordillo. Parlamentul central a cerut sa i se ridice imunitatea primarului si parlamentarului plecat la rascoala. „Nu poate fi Robin Hood si sa ia salariul serifului din Nottingham”, a declarat purtatorul de cuvant al Parlamentului spaniol, Alfonso Alonso.

author avatar
Adina Mutar
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger