AcasăNewsPrimarii vor desființarea Poliției Locale   

Primarii vor desființarea Poliției Locale   

Polițiștii locali, pe cale de dispariție

 

Mai mulți primari au pus gând rău celor de la Poliția Locală. Vasluiul este una dintre localitățile cu mari probleme și multe dosare penale, dar edilul din localitate este nemulțumit de felul în care oamenii legii își fac datoria.

Polițiștii locali, pe cale de dispariție

Acesta a preluat ideea omologului său din Dărăbani, Botoșani, care a pus pe butuci unitatea de Poliție Locală din sat. Așa că, după ce a primit mai multe sesizări și plângeri despre activitatea oamenilor legii plătiți din banii Primăriei, edilul a hotărât să închidă de tot ușa acestui departament care s-a dovedit inutil. Primarul Vasluiului, Vasile Paval, este nemulțumit de activitatea polițiștilor locali, care nu fac deloc activități de prevenire în rândul cetățenilor și sunt preocupați doar să dea amenzi. Edilul i-a avertizat în mai multe rânduri pe cei care nu-și făceau treaba și le-a cerut să își îmbunătățească activitatea. Totul a fost însă în zadar. Primarul le-a transmis polițiștilor locali să trateze oamenii cu respect, să le vorbească pe un ton civilizat și să renunțe la „vechile metehne”. ”Le-am spus de mai multe ori cum să se comporte cu cetățenii, o să fiu al doilea primar care semnează desființarea lor, și nu scapă. Măi, fraților, în activitatea dumneavoastră sunt și măsuri de prevenție, nu sunteți doar cei cu pistolul. Cel mai simplu pentru ei e să dea sancțiuni, iar amenzile afectează bugetul, că nu le poți încasa. Lor le este simplu să spună că au dat amenzi”, a spus Vasile Pavăl, într-o conferință de presă.

author avatar
Andrei Coman
872 afisari

3 COMENTARII

  1. In sfirsit un demers normal la cap !
    Sa-i transforme in paza contractuala sau sa-i desfiinteze dracului ca secatuiesc bugetele primariilor degeaba !!!

  2. In vederea optimizarii, cheltuirii banului public, infaptuirii actului politienesc, a unui sistem de ordine publica integrat, eficient precum si pentru redarea increderii populatiei in institutiile emblematice ale statului, trebuie valorificate si puse in opera prevederile art.17-21 din legea 218/2002 si ale H.G. nr.787/2002 privind Regulamentul de organizare si functionare a A.T.O.P. (Autoritatii Teritoriale de Ordin Publica). Trebuie abrogata Legea nr. 155/2010 pentru a fi eliminate conflictele de competenta “si institutionale” existente intre politia comunitara-locala, (definita ca fiind un fel de struto -camila conceputa dupa imaginatia unor primari alesi pe mici si bere oferite alegatorilor in campania electorala, animata de ideile fanteziste ale unor fosti activisti P.C.R. care, in fapt, este folosita pentru intimidare, amenintare sau ca mijloc de estorcare a bugetelor locale si ale cetatenilor de ex. structurile politiilor comunitare sau locale au sedii in apartapentele sau vilele, detinute de unii „baieti destepti” pentru care se platesc din bani publici -bugetele locale- pentru chirii multe zeci de mii de euro pe luna) si cea nationala deoarece datele statistice arata ca in actualele conditii suntem statul cu cele mai multe forte de ordine publica, din U.E. raportate la nr. populatiei si cu rezultatele cele mai nesatisfacatoare in domeniu sigurantei cetateanului). Legea 155/2010 – Legea politiei locale – este un act normativ care a complicat si mai mult confuziile referitoare la competentele materiale si teritoriale existente in sistemul de ordine si siguranta publica. Aceasta prevede reglementari in contradictie cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 din 12/07/2001 privind regimul juridic al contraventiilor actualizata. Legea in cauza a fost emanata din ambitii eschibitioniste ale unor fantezisti rataciti in politica romaneasca fie si pentru a-si satisface scopurile meschine (neligitime). Legea 155/2010 este o aberatie juridica deoarece ofera aceleasi competente judiciare detinute de politia statala (materiale dar si teritoriale) unor structuri fantomatice cu angajati ce nu au pregatirea juridica necesara iar cazierul unora este de neinchipuit. Aceasta lege dovedeste clar cata lipsa de rigoare si exigenta exista in procesul de elaborare a sistemului legislativ din Romania.

  3. Bine ar fi sa se desfiinteze aceasta institutie.
    Hai sa vorbim un pic despre pregatirea lor profesionala comparativ a celor de la IPJ-uri si apoi si despre lefurile lor care in multe situatii sunt mai mari sau egale cu ale celor din IPJ

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger