AcasăNewsPrimarii comunelor Jilava si Snagov, trimisi in judecata pentru mita de milioane...

Primarii comunelor Jilava si Snagov, trimisi in judecata pentru mita de milioane de euro

Primarii comunelor Jilava, Adrian Mladin, si Snagov, Apostol Musat, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita. In schimbul a catorva milioane de euro, acestia au parcelat cateva terenuri, iar sumele au fost consemnate la notariate ca fiind diferite imprumuturi, astfel ca au fost trimisi in instanta si doi notari.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Adrian Mladin – primar al comunei Jilava, pentru luare de mita, fals intelectual in forma participatiei improprii, instigare la infractiunea de spalare a banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie si a lui Apostol Musat – primarul comunei Snagov – pentru trafic de influenta, in forma continuata, fals intelectual, in forma participatiei improprii, instigare la infractiunea de spalare a banilor, asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie.

In aceeasi cauza au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate, Gheorghe Roman – vicepresedintele Consiliului judetean Ilfov, pentru trafic de influenta si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie; Ovidiu Szasz – finul primarului comunei Jilava, pentru complicitate la luare de mita, fals intelectual, in forma participatiei improprii, spalare a banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie; Ion Scaeteanu – persoana din anturajul primarului comunei Snagov, pentru trafic de influenta, in forma continuata, fals intelectual, in forma participatiei improprii, tentativa la infractiunea de spalare a banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie.

Doi notari, trimisi in judecata pentru complicitate la trafic de influenta si fals intelectual

Roxana Curpene – notar public – va fi judecata pentru complicitate la trafic de influenta si fals intelectual, in forma participatiei improprii, Eugenia – notar public – pentru complicitate la dare de mita si complicitate la cumpararea de influenta, Octavian Valentin Lungu – administrator de societati comerciale – pentru complicitate la trafic de influenta, Marinica Bozdoro – administrator de societati comerciale – pentru trafic de influenta si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, Florin Vacaru – administrator de societati comerciale – pentru trafic de influenta si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie si Vildan Suliman – administrator de societati comerciale – pentru trafic de influenta si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie.

Potrivit DNA, in calitate de primar al comunei Jilava, inculpatul Mladin Adrian i-a pretins unui denuntator suma de 500.000 euro din care, la data de 19 septembrie 2011, a primit 50.000 euro, pentru ca, abuzand de prerogativele functiei, sa dispuna intocmirea, de catre Comisia Locala de Fond Funciar, a unui plan parcelar in care sa fie incluse toate terenurile denuntatorului in suprafata totala de 23,8 hectare, iar loturile sa fie alipite.

La data de 28 iulie 2011, inculpatul Mladin Adrian l-a determinat pe finul sau Szasz Ovidiu sa incheie un contract de cesiune fictiv, la notariat, cu denuntatorul, prin care acesta din urma sa ii cedeze drepturile asupra a doua terenuri. in realitate, acest contract a fost incheiat doar pentru a garanta si a ascunde savarsirea infractiunii de luare de mita si totodata de a ascunde originea ilicita a celor doua terenuri.

In activitatea infractionala a intervenit si inculpatul Musat Apostol care, in calitate de primar al comunei Snagov, a lasat sa se creada ca are influenta asupra primarului Mladin Adrian si asupra directorului Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliare Ilfov si ca, in virtutea acestei influente, ar putea sa grabeasca demersurile de obtinere a documentelor cadastrale pentru denuntator. in schimb, i-a pretins denuntatorului, atat direct cat si prin intermediul lui Scaeteanu Ion, suma de 1.100.000 euro, fiind sprijinit si de inculpatul Lungu Octavian Valentin.

Pentru a ascunde si garanta obtinerea mitei, primarul Musat Apostol l-a determinat pe inculpatul Scaeteanu Ion sa intocmeasca, la notariat, la data de 6 iulie 2011, un contract de imprumut fictiv cu denuntatorul, din care sa rezulte ca Scaeteanu Ion l-ar fi imprumutat pe denuntator cu suma pretinsa drept mita (1.100.000 euro), iar imprumutul sa fie garantat cu terenurile denuntatorului. Prin contractul respectiv se ascundea originea ilicita a sumelor de bani pretinse cu titlu de mita. in cele din urma insa, Scaeteanu Ion a incheiat un contract din care rezulta ca el l-ar fi imprumutat pe denuntator cu suma de 2.500.000 euro.

In perioada iulie-septembrie 2011, notarul public Curpene Roxana l-ar fi sprijinit si ajutat pe Scaeteanu Ion in toate demersurile facute in vederea obtinerii sumei de 2.500.000 euro drept mita de la denuntator, inclusiv sa incheie un contract de imprumut fictiv cu denuntatorul.

Eugenia Cutaru, notar public, l-a sprijinit si ajutat pe denuntator sa intocmeasca acte autentice, cunoscand ca prin acestea se atesta imprejurari necorespunzatoare adevarului, intrucat ascund si totodata garanteaza darea unor sume mari de bani sub forma de mita.

La randul sau, prin intermediul primarului comunei Snagov Musat Apostol, inculpatul Roman Gheorghe, in calitate de vicepresedinte al Consiliului judetean Ilfov, a pretins suma de 100.000 euro denuntatorului, lasand sa se creada ca are influenta asupra directoarei Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov, astfel incat sa o determine sa avizeze planul parcelar intocmit de Comisia Locala de Fond Funciar a comunei Jilava si a emite, cat mai urgent, documentele cadastrale pentru aceste terenuri.

Pe fondul demersurilor denuntatorului, au intervenit si inculpatii Bozdoro Marinica, Vacaru Florin si Suliman Vildan care i-au pretins acestuia suma de 1.500.000 euro, lasandu-l sa creada ca au influenta asupra primarului Mladin Adrian, astfel incat acesta sa actioneze in conformitate cu pretentiile denuntatorului.

In cursul anului 2011, planul parcelar a fost intocmit, iar Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov a emis documentele cadastrale respective. S-au luat masuri asiguratorii in sensul instituirii unui sechestru asupra unor bunuri imobile ale inculpatului Mladin Adrian, pana la concurenta sumei de 50.000 de euro. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.

Pe 22 decembrie 2011, la cererea procurorilor, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva a inculpatilor Szasz Ovidiu Mladin Adrian, Musat Apostol si Roman Gheorghe pe o perioada de 29 de zile. La aceeasi data, instanta de judecata a luat masura obligarii de a nu parasi localitatea fata de inculpatele Cutaru Eugenia si Curpene Roxana, pe o perioada de 29 de zile.

Pe 30 ianuarie 2012, lui Gheorghe Roman i s-a admis cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, iar in 10 februarie, s-a admis cererea de eliberare provizorie a lui Ovidiu Szasz.

author avatar
National
427 afisari

1 COMENTARIU

  1. APOSTOL MUSAT ESTE NEVINOVAT IN BAZA PROBELOR EXISTENTE LA DOSAR. TOTUL ESTE O INSCENARE POLITICA DE CEA MAI JOSNICA FACTURA A DNA, LA CEREREA LUI GABRIEL OPREA, FOLOSINDU-SE DE INTERLOPUL PSIHOPAT FLORIAN PUIU, CARE, POTRIVIT LEGII, AR FI TREBUIT SA FIE SI EL SUB ACUZARE., NU ESTE, INSEAMNA CA PROCURORII AU INCALCAT LEGEA SI POT FIA CUZATI DE COMPLICITATE!!! NOI, OAMENII DIN SNAGOV, VOM FI ALATURI DE PRIMARUL NOSTRU, APOSTOL MUSAT! STIM CA NU ESTE VOINOVAT SI NU VREM SA FIM PARTASI LA ACEASTA MASCARADA NEMERNICA A JUSTITIEI. RUSINE JUSTITIEI DIN ROMANIA!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger