AcasăNewsPrimarie in pragul falimentului, din cauza majorarii salariilor

Primarie in pragul falimentului, din cauza majorarii salariilor

Unde dai si unde crapa! O primarie din judetul Gorj este aproape de colaps financiar dupa aplicarea legii care permite majorarea lefurilor angajatilor cu 20 la suta.

De trei luni, angajatii Primariei Stanesti, din judetul Gorj, nu au mai primit banii pentru munca prestata, chiar daca de curand li s-a majorat salariul. Primarul Stefan Blideanu a spus ca ieri urma sa intre pe carduri salariile pentru luna iulie si ca salariile restante aferente lunilor august si septembrie ar putea fi achitate abia in noiembrie. Deocamdata, nu mai sunt bani nici pentru facturi sau lemne de foc. „Am incercat sa marim salariile cu aproape 20%. Oamenii accepta cu intarzieri, ca nu au ce face, este bataia pe posturile bugetate acum”, a declarat Stefan Blideanu, primarul comunei Stanesti. In luna septembrie, inspectorii de munca, din cadrul ITM Gorj, au amendat Primaria Stanesti cu 5.000 de lei pentru neplata drepturilor salariale ale angajatilor, dupa ce au dat un termen ca banii pentru lunile iunie si iulie sa fie achitati pana la data de 6 septembrie 2017. A intervenit si ITM-ul. Ne-au amendat de doua ori. Ne-au ajutat si ei ca sa mai cheltuim din bani. Doua amenzi de cate 5.000 de lei. La prima amenda au fost probleme de munca. La a doua amenda am avut masura sa achitam salariile pana pe 6 septembrie si noi am achitat dupa 6”,  a mai spus Stefan Blideanu. Dupa majorarea de 20%, primarul are un salariu de 5.800 de lei, iar viceprimarul, de aproximativ 4.500 lei. Cel mai mic salariu este de 2.300 de lei. Pentru plata celor 17 angajati, Primaria din Stanesti are nevoie lunar de aproximativ 80.000 de lei.

author avatar
Bogdan Borcea
405 afisari

1 COMENTARIU

  1. Era de așteptat ca primăriile nu vor putea susține salariile mărite și vor cere bani de la buget nu numai pt salarii dar și pt plata facturilor. Asa este la noi unii sunt îmbogățiți peste noapte iar alții lăsați în sărăcie pana la moarte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger