AcasăNewsPrimaria Sectorului 1 atacata informatic

Primaria Sectorului 1 atacata informatic

Primaria Sectorului 1 a fost victima unui atac cibernetic, iar de marti, de la ora 14:00, activitatea institutiei este paralizata. „Incepand cu ora 2 pm (marti – n.red.), activitatea Primariei Sectorului 1 a fost paralizata din cauza unui virus care a blocat sistemul informatic al institutiei. In consecinta nu mai pot fi inregistrate electronic cereri, petitii, sesizari, reclamatii etc. din partea cetatenilor”, se arata in mesajul Primariei Sectorului 1. Desi acesta a mentionat ca nu s-a confirmat momentan ca institutia ar fi fost atacata de hackeri, primarul Sectorului 1 Dan Tudorache a declarat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca „am suficiente informatii sa spun ca e un atac cibernetic”.

Primaria Sectorului 1 face toate eforturile pentru remedierea promta a acestei probleme, iar activitatea institutiei sa poata reintra in normalitate. Vom reveni in cel mai scurt timp cu informatiiReprezentantul institutiei ne-a spus ca IT-istii primariei lucreaza inca de ieri la remedierea situatiei si ca anuntul respectiv a fost postat pe site printr-o alta retea, cea proprie fiind disfunctionala.

Mai mult, primaria a facut plangere la DIICOT, care urmeaza sa investigheze incidentul si sa-i prinda pe responsabili.

Dan Tudorache le-a transmis cetatenilor ca, daca au treaba cu primaria, nu pot rezolva nimic online, ci singura solutie este sa se deplaseze la sediul din Bd. Banu Manta nr. 9.

author avatar
National
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger