AcasăNewsPrimaria sectorului 1 a eliberat certificatul de urbanism pentru moschee

Primaria sectorului 1 a eliberat certificatul de urbanism pentru moschee

Un prim pas in vederea constructiei moscheii care se vrea a fi amplasata pe Bulevardul Expozitiei din Capitala a fost facut. Pentru ca proiectul lacasului de cult al comunitatii musulmane sa poata prinde contur mai sunt, insa, alte etape de parcurs.

Astfel, institutia anunta, joi, faptul ca inca din prima zi a acestei saptamani a fost eliberat acest document, despre care opinia publica afla faptul ca este doar un „act de informare obligatoriu”, in conformitate cu prevederile legii, care, insa, „nu da beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapa legala, premergatoare eliberarii autorizatiei de construire”.

Asadar, e trecut negru pe alb, intr-un comunicat de presa, faptul ca „Primaria Sectorului 1 a eliberat, in data de 11 aprilie 2016, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intentioneaza sa o construiasca pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30” si pentru care aflam ca reprezentantii comunitatii musulmane au depus documentatia pentru eliberarea acestui document in ianuarie acest an.

Odata ce aceasta etapa premergatoare obtinerii autorizatiei de construire a fost parcursa, urmatorul pas ar fi obtinerea avizului de oportunitate al arhitectului sef al Primariei Capitalei, in vederea intocmirii Planului Urbanistic Zonal. Acest PUZ trebuie sa fie suspus dezbaterii publice si aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Trebuie precizat si faptul ca doar daca acest PUZ primeste unda verde din partea CGMB, se va reveni la Primaria Sectorului 1, in vederea eliberarea unei autorizatii de construire.

sursa foto: primariasector1.ro

285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger