AcasăNewsPrimaria sectorului 1 a deschis pe Magheru un punct de lucru al...

Primaria sectorului 1 a deschis pe Magheru un punct de lucru al Complexului Multifunctional Caraiman

 

 

Primaria Sectorului 1 a inaugurat marti un nou punct de lucru al Complexului Multifunctional Caraiman, primul centru medical deschis de o autoritate locala pentru a veni in sprijinul persoanelor cu venituri reduse.

Aici, locuitorii Sectorului 1 vor primi ajutor medical in caz de urgenta primara (testarea glicemiei, monitorizarea tensiunii arteriale) si vor beneficia de consultatii minime pentru care nu este necesara deplasarea la Complexul Multifunctional Caraiman (Str. Caraiman nr. 33A). De asemenea, bucurestenii care au domiciliul in Sectorul 1 isi vor putea face programari la unul dintre cabinetele medicale care functioneaza in cadrul Complexului Caraiman: urologie, cardiologie, ginecologie, stomatologie etc, precizeaza reprezentantii institutiei, intr-un comunicat remis redactiei.

Prezent la inaugurare, Primarul Dan Tudorache a declarat: ”Sanatatea locuitorilor Sectorului 1 este o prioritate pentru mine. De aceea, inca de la preluarea mandatului, am diversificat in permanenta serviciile medicale pe care le oferim prin intermediul Complexului Multifunctional Caraiman. Am deschis acest punct de lucru nou pentru ca este foarte important ca cetatenii Sectorului 1 sa stie ca pot beneficia atat de servicii medicale de calitate, cat si de aparatura performanta”.

Situat pe Bulevardul Magheru nr. 12-14, bloc Aro (Patria), in punctul de lucru vor fi oferite persoanelor interesate informatii legate de activitatea Complexului Caraiman.  Totodata, in acest spatiu se vor desfasura si o serie de campanii medicale.

Pe perioada caniculei, aceasta locatie va functiona si ca punct de hidratare si de prim ajutor pentru toti cetatenii care tranziteaza zona Romana, indiferent de domiciliul acestora.

In Sectorul 1 functioneaza, inca din anul 2008, Complexul Multifunctional Caraiman care ofera o gama larga de servicii medicale gratuite pentru bucurestenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sanatate. In ultimii ani, serviciile medicale au fost diversificate, ajungandu-se in prezent la peste 10 cabinete: planificare familiala, medicina de familie, dermatologie, oftalmologie, ostretica-ginecologie, urologie, radiologie, cardiologie, oncologie, ORL, stomatologie, psihiatrie-psihologie, laborator analize. De asemenea, Complexul Caraiman are si un serviciu de ambulanta sociala cu sase masini, medici si asistente, prin care se asigura asistenta medicala la domiciliu pentru persoanele in varsta cu probleme grave de sanatate, cu pensii mici, persoane care au suferit accident vascular cerebral, infarct sau au alte probleme neurologice si nu se pot deplasa.

Incepand din acest an, va fi implementat si un sistem de monitorizare a persoanelor cu afectiuni cardiace prin holtere si bratari dotate cu buton de panica si va fi achizitionata aparatura necesara efectuarii investigatiilor imagistice complexe: RMN si CT.

author avatar
Andrei Coman
410 afisari

1 COMENTARIU

  1. Hai, sambapulos,cine veni ‘i cu ideea asta ?!? Cumva NNea Voican, nepotu’ celui de la reviolușăn ?!?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger