AcasăNewsPrimaria Constanta in perchezitii, Mazare la apa

Primaria Constanta in perchezitii, Mazare la apa

Primaria Constanta a fost luata cu asalt de mascati si procurori in cadrul unor perchezitii de amploare efectuate ieri intr-un dosar privind infractiuni de coruptie comise in perioada 2008-2014. Mai exact, dosarul are la baza sesizarea facuta de Agentia Nationala de Integritate, in decembrie 2014, prin care cerea DNA sa il verifice pe Radu Mazare pentru conflict de interese, dupa ce Primaria Constanta a acordat contracte in valoare de aproape 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding si Soti Cable Neptun, al caror asociat, Sorin Strutinsky, este in relatii comerciale cu Mazare in opt societati.

In timp ce Primaria Constanta era luata cu asalt de procurorii in cautare de documente acuzatoare, primarul Radu Mazare se delecta cu caiacul pe apa

Primarul Radu Mazare a plecat dupa mai putin de o ora de la Primaria Constanta, el spunand ca ”astazi este liber sa plece”, asa ca va merge sa faca ”o tura” cu caiacul, pentru ca este posibil ca ”maine sa nu mai apuce”. “Vor sa ia documentele cu societatea de televiziune unde am fost angajat (SC Soti -n.r.), de la ziar, cu firma care strange gunoiul si care are contract cu Primaria de prin ’90 si ceva. A sunat ofiterul judiciar la procuror, este vorba despre contracte din 2007 incoace, contracte care au mai fost verificate, si autorizatiile de constructie pentru doua societati, pentru constructia mall-ului de la Maritimo si cealalta pentru un centru comercial care nu s-a mai construit”, a spus Radu Mazare.

Primaria Constanta, contracte de 4,6 milioane euro cu firmele lui Strutinsky

Perchezitii au avut loc si la punctele de lucru din Cluj si Constanta ale SC Tripont Invest SRL, la sediul social din Constanta si la un punct de lucru din Bucuresti ale SC Soti Cable SRL, la sediul din Constanta al SC Polaris M. Holding si la SC Telegraf Advertising SRL, societate care ar fi coordonata de primarul Constantei, Radu Mazare si de omul de afaceri Sorin Strutinsky. Reamintim ca cercetarile in acest dosar au la baza sesizarea facuta de Agentia Nationala de Integritate, in decembrie 2014, prin care cerea DNA sa il verifice pe Radu Mazare pentru conflict de interese, dupa ce Primaria Constanta a acordat contracte in valoare de aproape 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding si Soti Cable Neptun, al caror asociat, Sorin Strutinsky, este in relatii comerciale cu Mazare in opt societati. ANI a stabilit ca primarul Radu Mazare a aprobat, in urma procedurii de selectie a ofertelor, raportul de atribuire a contractului de finantare din fonduri nerambursabile pentru sustinerea spectacolelor care au fost organizate cu ocazia evenimentului „Sarbatori de Iarna – Oraselul Copiilor 2013”, incheiat intre Primaria Constanta si SC Soti Cable Neptun SRL. Valoarea totala a contractelor acordate celor doua societati comerciale este de 20.621.572, 49 lei, fara TVA (aproximativ 4.580.000 de euro).

Sorin Strutinsky, arestat pentru 30 de zile

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, presedintele CVM Tomis Constanta, a fost arestat in dosarul de trafic de influenta. Decizia, luata ieri de Tribunalul Bucuresti, nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel. Strutinsky, retinut miercuri de DNA, este acuzat ca ar fi primit peste 2 milioane de euro ca sa intervina la functionari din mai multe institutii pentru ca firma denuntatorului, care avea contracte cu acestea, sa isi primeasca banii stipulati pentru lucrari. Sorin Strutinsky este un apropiat al primarului municipiului Constanta, Radu Mazare, cu care este asociat in mai multe firme.

author avatar
Nicole Ionescu
945 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger