AcasăNewsPrimaria Capitalei si-a tras firma de constructii!

Primaria Capitalei si-a tras firma de constructii!

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat rapid(36 voturi “pentru”,  doar 4 “impotriva” si o abtinere) un proiect privind infiintarea unei societati pe actiuni cu scopul construirii, vanzarii si inchirierii de locuinte. Pentru cine? Pentru tineri, anunta primarita Gabriela Firea: “SC Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA va construi locuinte sociale si pentru tineri”.

De unde vin banii? De la bugetul local, fireste: pentru acest proiect Primaria Capitalei vrea sa aloce 12 milioane de lei. Fondatorii si actionarii noii societati sunt doi la numar: CGMB va detine 99,9% din capitalul social(119.880 de actiuni), si SC Service Ciclop SA, cu 0,1%(120 de actiuni), iar valoarea unei actiuni este 100.000 de lei. Societatea Service Ciclop este detinuta, integral, de Consiliul General, din 1990. Dar cum poate pune umarul la constructia de locuinte o firma care repara automobile, are profit zero, si litigii privind retrocedarea principalului sediu, din Bdul Magheru(cladirea a fost revendicata de descendentii familiei industriasului Bragadiru)? Greu de spus.

“Primaria Capitalei, prin acest trust de cladiri metropolitane, va construi locuinte sociale si locuinte pentru tineri, nu intra sub nici o forma in concurenta cu dezvoltatorii sau constructorii imobiliari de pe piata libera, pentru ca aceasta nisa nu ar putea sa aiba resursele financiare pentru a contacta un credit de la o banca comerciala sau a contracta un imprumut sau o achizitie directa de la un dezvoltator imobiliar. Toate achizitiile legate de materialele de constructii se vor face prin licitatii, respectand(…)legislatia in vigoare in materie de achizitii. Si aceasta societate, trust(…) se supune unor controale anuale din partea Curtii de Conturi”, ne asigura Firea.

author avatar
Bogdan Borcea
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger