AcasăNewsPrimăria Capitalei închide spitalul Covid din Pipera. Ce se va întâmpla cu...

Primăria Capitalei închide spitalul Covid din Pipera. Ce se va întâmpla cu pacienții? Planurile lui Nicușor Dan, dezvăluite!

Nicusor DanPrimăria Capitalei închide spitalul Covid din Pipera. Ce se va întâmpla cu pacienții? Planurile lui Nicușor Dan, dezvăluite!

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că va închide spitalul modular din Pipera, dedicat pacienților cu forme ușoare de Covid-19. Unitatea a fost deschisă în vara anului trecut, de fostul edil Gabriela Firea, ca secție externă a Spitalului Victor Babeș.

Dan spune că spitalul nu mai rămâne deschis, deoarece numărul de bolnavi de coronavirus a scăzut, iar din punct de vedere financiar nu se mai justifică.

„Vom închide spitalul modular de la Pipera. Numărul persoanelor care au nevoie de îngrijiri a scăzut din fericire, nu se justifică financiar să-l ținem deschis”, a explicat Nicușor Dan.

Deschide noi centre de vaccinare

Primarul Capitalei are alte planuri. „Îl putem refuncționaliza”, spune el. Spitalul are o capacitate de 400 de locuri, a fost construit de Compania Municipală Consolidări și a costat circa 2 milioane de euro, cu tot cu conectarea la utilități, potrivit informațiilor furnizate de municipalitate, citează Hotnews.

Nicușor Dan a precizat totodată că trei spitale din București și parțial în Circul Metropolitan vor fi 30 de centre de vaccinare împotriva coronavirusului.

„Am avut cinci spitale care au participat la faza întâi, care s-a încheiat. Dintre acestea trei au rămas în faza a doua și, pentru că trebuie să predăm la un moment dat Arena Națională, pentru Campionatul European – nu am putut să continuăm acolo – în ședința de Consiliul care va avea loc luni o să schimbăm destinația parțială a Circului Metropolitan și acolo va fi din partea Primăriei Capitalei locație pentru vaccinare. În total cele trei spitale și circul Metropolitan vor avea 30 de centre de vaccinare”, a declarat Nicușor Dan.

author avatar
Andreea Vlad
225 afisari

1 COMENTARIU

  1. Se închide spitalul dar se alocă un teren corespunzător pentru un cimitir. Pacienții vor fi transferați în regim de urgență, chiar dacă mai dau din picioare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger