AcasăNewsPrimaria Capitalei cumpara indicatoare rutiere de 44 de milioane € de la...

Primaria Capitalei cumpara indicatoare rutiere de 44 de milioane € de la un apropiat al fostului consilier al lui Oprescu

Strazile din ograda primarului Sorin Oprescu (foto jos) vor fi impanzite cu indicatoare rutiere, in valoare de aproape 200 de milioane de lei

In sfarsit, hotii de fier vechi au din nou de lucru! Primaria Capitalei monteaza iarasi indicatoare rutiere, pe bani grei, de ordinul zecilor de milioane de euro. Firma castigatoare este detinuta, culmea!, de fostul asociat al unui director din cadrul… Primariei.

Strazile din ograda primarului Sorin Oprescu (foto jos) vor fi impanzite cu indicatoare rutiere, in valoare de aproape 200 de milioane de lei

Administratia Strazilor, din subordinea Primariei Capitalei, a oferit ieri un contract de aproape 200 de milioane de lei unui grup de firme care are ca lider SC Dumava Semnalizare SRL. O firma cu 27 de angajati, care urmeaza schimbe Capitala la fata. Limitatoare de viteza, desene pe asfalt pentru biciclistii care si-au dorit sa aiba piste, zebre din loc in loc. Ce mai, exact ce isi doreau bucurestenii! Si toate acestea la numai 43,7 de milioane de euro!

Asociat cu fostul consilier al lui Oprescu

Sorin Oprescu

Reporterii „National” au descoperit ca norocosul afacerist care a pus mana pe contractul de 43,7 de milioane de euro se numeste Marius Stelian Varghida, care a infiintat SC Dumava Semnalizare SRL in 2007. In perioada in care a infiintat aceasta firma, Varghida mai avea un SRL. Este vorba despre Sera Consult SRL, infiintata in 2003, unde a fost asociat cu Ion Catalin Zoican.

Administratia Strazilor Bucuresti a oferit aproape 44 de milioane de euro unui fost partener de afaceri al unui director de la Primaria Capitalei

Varghida si Zoican au intrerupt in 2008 activitatea firmei lor, pe o perioada de trei ani, iar acesta din urma a reusit intre timp sa se lipeasca de primarul Sorin Oprescu.

Afaceristul Varghida si directorul Zoican au suspendat activitatea firmei Sera Consult SRL in 2008

El a fost consilierul primarului general pana acum o luna, cand a fost numit director general in cadrul Primariei Capitalei, la Directia Generala Operatiuni.

„Nu cunosc niciun Varghida, sau cum s-o numi el!”

Firmele vor amenaja asemenea piste speciale pentru biciclisti

Contactat ieri de jurnalistii nostri, care au incercat sa afle daca a mai continuat afacerile cu norocosul Varghida, directorul Zoican a sustinut ca nu-l cunoaste pe fostul sau partener de afaceri.

„Nu cunosc niciun Varghida, sau cum s-o numi el! Am avut o firma, dar am cedat partile sociale acum mult timp, prin 2007. Nu stiu exact data, dar, oricum, era inainte de deveni consilierul primarului. Nu vad care-i legatura cu licitatia castigata de Var…Var…Cum s-o numi persoana aia, ca nici nu-i stiu numele!”, a declarat directorul Zoican. Desi acesta sustine ca a renuntat la partile sale sociale din Sera Consult SRL in 2007, documentele oficiale il contrazic. Astfel, in februarie 2008, activitatea firmei a fost suspendata chiar de catre asociati, adica Varghida (care a luat ieri contractul de la Primarie) si Zoican, noul sef de la Directia Generala Operatiuni.

author avatar
Narcis Voica
3.290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger