AcasăNewsGabriela Firea trage semnalul de alarmă. „Conturile noastre vor fi blocate”

Gabriela Firea trage semnalul de alarmă. „Conturile noastre vor fi blocate”

Gabriela FireaGabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, a afirmat, miercuri seară, la Antena 3, despre blocarea conturilor Primăriei în data de 3 august, dacă nu se rezolvă problema cu datoria pe care municipalitatea o are la familia Constanda.

Este vorba despre o despăgubire pe care Primăria Capitalei trebuie s-o achite proprietarului unei părţi din Satul Francez din București.

Primăria nu are de unde să plăească 115 milioane de euro familiei Constanda, în baza unei sentințe judecătorești definitive.

„Banii noștri sunt foarte puțini și sunt drămuiți”, a afirmat Firea, care a convocat pentru a treia oară Consiliul General al Municipiului București pentru a vota darea în plată a unei suprafețe de teren de 15.000 de metri pătrați din Cartierul Francez.

„Nu avem acești bani, nu-i deținem”

„Va trebui să gestionăm o situație foarte grea”, a atras atenția Gabriela Firea.

„Vreau să informez toți cetățenii României, în special pe bucureșteni, că este vorba despre niște păcate pe care noi le tragem acum, dar ele datează de acum 16 ani. Nu este vina noastră că trebuie să plătim urgent, dar urgent, 115 milioane de euro familiei Constanda, care se consideră neîndreptățită de Primăria Capitalei, decizie luată acum 15-16 ani. Amintesc că primari erau domnii Băsescu și Videanu. (…) Noi avem acum o decizie definitivă și irevocabilă prin care domnul Constanda și familia sa trebuie să primească această sumă uriașă pentru noi, 115 milioane de euro. (…) Nu avem acești bani, nu-i deținem. Nici dacă ne-am împrumuta, nu am am putea să facem aceste plăți atât de mari. (…) Au fost multe procese pe rol în ultimii ani. Finalul s-a întâmplat acum și noi trebuie să plătim. (…) Dacă nu vom vota astăzi acest proiect de hotărâre pe care l-ați mai respins de două ori, este a treia încercare pe care o fac de a salva Bucureștiul, conturile noastre vor fi blocate. Deci de săptămâna viitoare nu mai putem să plătim nimic.”, a spus Gabriela Firea.

author avatar
Eli Dan Davidescu
128 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sa ne.amintim ca d nul Constanda( gurile rele spun ca a fost soferul lui base) a fost ” improprietarit de primarul base.Acum cetatenii trag ponoasele „afaceristilor”.Culmea tupeului, petrov vrea sa candideze la primarie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger