AcasăNewsPrimar din Suceava, trimis in judecata pentru frauda cu fonduri europene

Primar din Suceava, trimis in judecata pentru frauda cu fonduri europene

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata a lui Viorel Savel Botezatu, primar al comunei sucevene Udesti.

Botezatu este acuzat de comiterea mai multor infractiuni precum: folosire sau prezentare cu rea credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene (doua infractiuni); tentativa la comiterea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene; complicitate la infractiunea de folosire sau prezentare cu rea credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene; abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit; fals intelectual, in forma continuata (trei infractiuni); instigare la influentarea declaratiilor (doua infractiuni); instigare la sustragere sau distrugere de probe ori de inscrisuri.

Conform procurorilor DNA, Botezatu a depus in fiecare an, din 2010 incoace, documente oficiale falsificate cu scopul de a obtine ilegal subventii de la bugetul Uniunii Europene. In aceste conditii, Botezatu este acuzat ca a obtinut, in mod ilegal, peste un milion de lei.

Alaturi de primarul comunei Udesti au fost trimisi in judecata si colaboratorii sai, Marinela Borza, casier la Primaria Udesti si presedinte al Asociatiei Crescatorilor Animalelor si Utilizatorilor de Pasuni – O.A.D.I.C.I. Udesti, si Dorin Andronic, avocat in cadrul Baroului Suceava.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Suceava, iar procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile ce apartin inculpatului Botezatu Savel Viorel, pana la concurenta sumei de 607.406,96 lei si asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatei Borza Marinela, pana la concurenta sumei de 418.782,62 lei.

author avatar
Cristi Ionita
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger