AcasăNewsPrimar din Ialomita, in arest la domiciliu. DNA il acuza de trafic...

Primar din Ialomita, in arest la domiciliu. DNA il acuza de trafic de influenta

Un edil al unei comune din judetul aflat la doar cateva zeci de kilometri de Capitala a intrat in vizorul procurorilor anticoruptie, care au anuntat prinderea acestuia in flagrant.

Reprezentantii institutiei conduse interimar de catre Anca Jurma au anuntat, in aceasta prima zi a saptamanii, retinerea, in 29 noiembrie, a primarului comunei Grindu, Costel Vieriu. Procurorii il acuza pe edil de trafic de influenta, in forma continuata. Vieriu a fost dus, in 30 noiembrie, in fata Tribunalului Bucuresti, instanta hotarand sa accepte propunerea anchetatorilor privind plasarea acestuia in arest la domiciliu, pentru 30 de zile.

Iata ce au anuntat procurorii in privinta acuzatiilor aduse primarului din Grindu:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2017, inculpatul Vieriu Costel, in calitatea mentionata mai sus, a pretins unui om de afaceri (martor in cauza) sa-i remita un comision de 10% din valoarea facturilor ce urmau a fi emise in baza unui contract pe care societatea martorului intentiona sa-l incheie cu primaria comunei Grindu, judet Ialomita. Dupa ce s-a asigurat ca firma respectiva a castigat contractul, inculpatul Vieriu Costel a primit, in doua transe, de la omul de afaceri suma de 41.000 lei (reprezentand contravaloarea comisionului mentionat anterior).

Intr-un context asemanator si pentru acelasi motiv, inculpatul Vieriu Costel a cerut de la aceeasi persoana un comision de 15% si a primit, la data de 29 noiembrie 2018, suma de 30.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.”

sura foto: Facebook/Costel Vieriu

133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger