AcasăNewsPrimar din Arges, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Primar din Arges, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis trimiterea in judecata a lui Sandu Ion, primarul comunei Davidesti, judetul Arges.

Sandu Ion este acuzat de abuz in serviciu (sase acte materiale), complicitate la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata (19 acte materiale) si neglijenta in serviciu (doua acte materiale).

Alaturi de Sandu Ion au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate, si directorii unor societati comerciale, precum Stefan Lazaroiu, George Dumitrescu, Adrian Nedef si Aurelian Calinescu, dar si alti angajati ai Primariei Davidesti, precum Valeriu Istrate, Dumitru Moise, Areta Calinescu si Corina Dinescu.

Conform procurorilor DNA, Sandu Ion, in calitatea sa de primar al comunei Davidesti, jud. Arges, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, beneficiind de ajutorul inculpatilor Lazaroiu Stefan Florian, Dumitrescu George, Calinescu Aurelian Adrian si Nedef Adrian Sorin, a achitat in mod nelegal si necuvenit catre societatile comerciale administrate de acestia, in contextul derularii mai multor contracte de lucrari, suma totala de 1.463.264 lei, producand in acest fel o paguba bugetului local al primariei comunei Davidesti.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arges.

author avatar
Cristi Ionita
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger