AcasăNewsPrima zi de scoala: Peste 3 milioane de elevi incep azi cursurile...

Prima zi de scoala: Peste 3 milioane de elevi incep azi cursurile noului anului scolar!

E 15 septembrie, iar elevii si prescolarii, al caror numar se ridica la aproximativ 3,2 milioane, intra pentru prima oara ori revin in salile de clasa, pentru ca luni se aude primul clopotel, semn ca incepe un nou an scolar.

Eleganti, emotionati, de mana sau doar insotiti de parinti, cu flori pentru invatatori si profesori, micutii au ajuns, in aceasta dimineata, la unitatile de invatamant in care sunt inscrisi, pentru ca a inceput scoala! Dupa vacanta de vara, elevii de scoala generala si liceu intra din nou in salile de clasa, pentru a-si revedea colegii si dascalii, dar si pentru a-si afla orarul.

Chiar daca in cazul elevilor claselor I si a II-a de pe banci vor lipsi, inca o perioada, manualele, in conditiile in care, in urma cu doar cateva zile, oficialii MinisteruluI Educatiei anuntau ca „procedurile de licitatie pentru achizitionarea de manuale noi – pe hartie si digitale -(…)continua”, copiii vor reveni la clase, urmand ca invatatorii sa decida structura orelor de curs, pana cand vor avea cartile dupa care sa invete.

Mai mult, elevii, dar si parintii vor afla continutul noului regulament scolar emis de catre oficialii din minister. Anul scolar in curs, 2014-2015, va avea 177 de zile de cursuri si mai multe vacante, in afara celei de vara.

Sursa foto: alba24.ro

348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger