AcasăNewsPrima zi de scoala blocheaza Pasajul Basarab!

Prima zi de scoala blocheaza Pasajul Basarab!

Foto: adevarul.ro

25 de minute. Atat i-a trebuit unui sofer sa strabata astazi, de la un capat la altul, Pasajul Basarab.  Asta dupa ce s-a incadrat rabdator intr-o coada de masini ce depasea un kilometru.

Foto: adevarul.ro

Daca pe sensul de mers catre Cotroceni, pasajul putea fi strabatut in zece minute, in sensul opus, a fost nevoie de 15, 20 sau chiar 25 de minute,  cu cel putin zece opriri.

„Este incredibil. Am facut 25 de minute de pe o parte pe cealalta. Daca asta e solutia primariei pentru a scapa de aglomeratie, este rau! In vara, treceam podul in maximum doua minute“, spunea Alin Cristea, un bucurestean in varsta de 32 de ani, pentru adevarul.ro

„Este rau ca venim de pe pod, care are doua benzi pe sens, dar mai vine o banda pe langa pasaj si ne poticnim in doua strazi – Nicolae Titulescu si Banu Manta, cu cate doua benzi pe sens. Trebuiau sa se gandeasca inainte ca asa se va intampla“, spunea Maria Dumitriu, care a reusit sa strabata jumatate de posaj in 6 minute.

„Ati facut un nou pod in oras? Felicitari, veti avea mai mult trafic!”

Investitiile facute de primarie in pasaje rutiere si parcari au fost criticate de Jan Gehl, arhitectul danez care a influentat cel mai mult schimbarile urbane ale ultimei decade.

“Sa fie clar pentru oricine: mai multe strazi, mai mult trafic! Mai multe parking-uri, mai atractiva e invitatia la trafic! Ati facut un nou pod in oras? Felicitari, veti avea cel mai mult trafic!”, a spus arhitectul din Danemarca.

206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger