AcasăNewsPrima rundă de negocieri cu UDMR. Premierul desemnat: o discuție pozitivă

Prima rundă de negocieri cu UDMR. Premierul desemnat: o discuție pozitivă

Se duc negocieri pentru viitorul guvern. Anunțul liderului UDMR înaintea discuțiilor esențiale

Premierul desemnat pare să fie cât se poate de optimist, cel puțin asta reiese după ce a caracterizat astfel ambele prime runde de negocieri cu Pro România și, mai nou, și cu UDMR-ul.

„Din punctul meu de vedere a fost o discuție pozitivă, în care ne-am înțeles pe foarte multe puncte”, a declarat Ludovic Orban după ce s-a aflat față în față cu Kelemen Hunor, menționând, între altele, „elemente ale politicii fiscale și poziția față de anumite articole din Ordonanța 114”.

Liderul PNL a subliniat că după ce udemeriștii discută la rândul lor în forurile statutare pe marginea acestei prime negocieri de joi, vor mai avea o a doua întrevedere. „Sunt optimist în privința deciziei UDMR”, a conchis prim-ministrul desemnat de Klaus Iohannis pentru a forma un guvern după ce Cabinetul Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură.

Liderul UDMR: nu am promis sprijin

Cu scurtă vreme înainte, Kelemen Hunor anunțase care au fost principalele teme atinse la întrevederea de joi – inclusiv despre modificările ce se doresc a fi aduse OUG 114. „Am discutat mult pe problemele reale cu care se confruntă țara – economie, buget, fiscalitate, investiții sau lipsa investițiilor (…) în mare măsură am putea să ajungem la un numitor comun, pentru că și noi suntem interesați de o rectificare foarte rapidă”, a afirmat liderul UDMR-ului. Menționând la rândul său că aceste discuții trebuie continuate, acesta a subliniat următorul aspect: „nu am promis sprijin, am spus că vom discuta cu grupurile noastre.”

author avatar
Cristina Stefan
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger