AcasăNewsPrima reactie a lui Traian Basescu dupa aducerea lui Omar Hayssam in...

Prima reactie a lui Traian Basescu dupa aducerea lui Omar Hayssam in Romania! “Declar misiunea incheiata!”

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a sustinut vineri o conferinta de presa in care a vorbit despre aducerea in tara a lui Omar Hayssam.

 

Traian Basescu a spus ca declara misiune incheiata in cazul omului de afaceri sirian si a tinut sa felicite institutiile implicate in acest proces. In plus, a mentionat ca este impacat cu faptul ca s-a facut tot ce s-a putut pentru ca justitia sa fie indeplinita.

“Vreau sa clarific de ce comunicatul a venit de la presedintie. Era vorba de readucerea in tara a unui condamnat pentru terorism, terorismul fiind un atribut primordial al CSAT, care este prezidat de catre presedintele Romaniei. Nu confirm ca Omar Hayssam a fost preluat din Siria. Nu confirm nici ca a fost repatriat cu un avion al armatei romane si nu confirm ca a fost repatriat in baza unui acord de extradare”, a spus Traian Basescu intr-o conferinta de presa.

In plus, presedintele Romaniei a zis ca o astfel de operatiune este rezultatul unui efort colectiv foarte mic de oameni care, de mai bine de cinci ani, se ocupa de acest caz – aducea in tara a lui Omar Hayssam.

„Avand in vedere varsta pe care o are Omar Hayssam si avand in vedere ca are deja trei condamnari, nu cred ca la cumularea pedepselor va ramane doar cu 20 de ani. Cred ca e mai bine sa colaboreze cu autoritatile statului pentru ca 25 de ani sunt multi si daca ai varsta inaintata este mai bine sa colaborezi. Nu este vorba despre o secretizare, ci de masuri de securitate si este un mod de a actiona. Nu in ultimul rand, este vorba de oameni care trebuie protejati”, a mai spus Traian Basescu.

Citeste si:

Omar Hayssam nu va fi dus in fata instantei. Ce se va intampla cu omul de afaceri sirian!

author avatar
Anca Murgoci
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger