AcasăNewsPrima reacție a fraților Tate, după ce au fost reținuți. „Își exprimă...

Prima reacție a fraților Tate, după ce au fost reținuți. „Își exprimă profunda dezamăgire că…”

sursa foto: antena3.ro

Nu a trecut mult timp de când s-a aflat despre reținerea fraților Tate, Andrew şi Tristan, până să apară public o reacție din partea celor doi. Prin intermediul unui mesaj făcut public marți dimineață, ei transmit că „resping categoric toate acuzațiile” și „își exprimă profunda dezamăgire că acuzații atât de grave sunt readuse la suprafață fără dovezi noi și substanțiale”.

Fraţii Andrew şi Tristan Tate au fost reţinuţi recent, în baza unor mandate europene de arestare emise de autorităţile judiciare din Marea Britanie. Acuzațiile sunt de comiterea de infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane pe teritoriul Marii Britanii.

Prin avocați, frații Tate au transmis, marți dimineață, 12 martie, un mesaj.

„Această revenire derutantă a unor acuzații vechi de un deceniu i-a lăsat pe frații Tate consternați și profund tulburați”, se transmite în reacția ce survine reținerii celor doi, în seara zilei de luni, 11 martie. Cei doi frați resping „categoric” toate acuzațiile – se menționează în această reacție.

„Într-o întorsătură revoltătoare a evenimentelor de aseară, 11 martie 2024, frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți cu forța timp de 24 de ore și au primit un mandat european de arestare din partea autorităților britanice. Acuzațiile, care datează din perioada 2012-2015, includ învinuiri de agresiune sexuală, care au reapărut la suprafață după ce au fost respinse de către Procuratura Coroanei (Crown Prosecution Service – CPS) în perioada 2017-2019. Curtea de Apel București urmează să ia astăzi o decizie esențială cu privire la executarea sau nu a mandatului.

Această revenire derutantă a unor acuzații vechi de un deceniu i-a lăsat pe frații Tate consternați și profund tulburați. Aceștia resping categoric toate acuzațiile și își exprimă profunda dezamăgire că acuzații atât de grave sunt readuse la suprafață fără dovezi noi și substanțiale”, transmit avocații fraților Tate, potrivit stiripesurse.ro.

Ce speră frații Tate

În reacția transmisă public se pune accent pe momentul în care au reapărut în lumină aceste acuzații la adresa celor doi frați Tate. Se precizează totodată că frații vor contesta aceste acuzații. Și că fac apel „la o examinare corectă a faptelor”.

„Frații Tate afirmă că momentul și circumstanțele în care au reapărut aceste acuzații ridică semne serioase de întrebare cu privire la motivele care stau la baza acestei acțiuni în justiție. Sugestia că ascensiunea domnilor Tate spre faimă ar fi putut juca un rol în aceste evoluții adaugă un alt nivel de suferință și îngrijorare.

Andrew și Tristan Tate neagă fără echivoc toate acuzațiile și dezavuează ceea ce ei percep ca fiind o folosire abuzivă a sistemului juridic. Ei se angajează pe deplin să conteste aceste acuzații cu o determinare și o hotărâre de nezdruncinat. Frații subliniază credința lor într-un proces juridic corect și imparțial, în ciuda circumstanțelor tulburătoare din jurul cazului lor.

În ciuda greutăților, frații Tate se bazează pe sprijinul celor dragi, al prietenilor și al echipei lor juridice. Ei fac apel la o examinare corectă a faptelor, exprimându-și încrederea că o examinare aprofundată va scoate la iveală lipsa de temei a acuzațiilor aduse împotriva lor.

În timp ce Curtea de Apel București se reunește astăzi, frații Tate speră în continuare că instanța va lua în considerare implicațiile mai largi ale acestui caz și potențialul său impact asupra justiției și a procesului echitabil. Ei rămân hotărâți în căutarea adevărului și a justiției, încrezători că sistemul juridic le va justifica în cele din urmă nevinovăția”, se mai precizează în mesaj, conform sursei citate.

Ce a anunțat poliția

În primă fază se aflase pe surse, marți dimineață, că frații Andrew și Tristan Tate ar fi fost reținuți. Și că ar fi fost ridicați, luni seară, din judeţul Ilfov. Ulterior, au apărut și primele precizări de la poliția ilfoveană, în acest caz.

„La data de 11 martie a.c., în jurul orei 23:15, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti din Voluntari au pus în aplicare două mandate europene de arestare, emise de către autorităţile judiciare din Marea Britanie, pentru comiterea de infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane pe teritoriul Marii Britanii”, a anunțat IPJ Ilfov.

În acest caz, cei doi bărbaţi au fost prezentaţi procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore. Ambii bărbați au fost încarceraţi în arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

author avatar
Andrei Coman
337 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca faptele s-au petrecut in 2012-2015, de ce nu i-a luat militia inca de atunci sa raspunda pentru faptele lor ? Le-au trebuit la militzieni „decat” 12 ani ca sa se trezeasca ? Se vede de la kilometri ca-i facatura pe fatza.

    • Procuratura le-a clasat acuzatiile , dar incearca din nou ca ii incurca pe neomarxistii epilati si rujati ca au succes si sint bogati ca le merge mintea

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger