AcasăNewsPrima musulmana in Congresul american

Prima musulmana in Congresul american

Pentru Rashida, alegerea lui Donald Trump in fruntea Americii reprezinta un ”semnal de alarma”

Rashida Tlaib,  fiica a imigrantilor palestinieni arestati acum doi ani pentru ca au perturbat discursul lui Donald Trump, a facut istorie, devenind prima femeie musulmana  aleasa in Congresul Statelor Unite.

Pentru Rashida alegerea lui <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagdonald trump title=Donald Trump data wpil keyword link=linked>Donald Trump<a> in fruntea Americii reprezinta un semnal de alarma

Fosta avocata in varsta de 42 de ani a castigat alegerile primare din Michigan, clasandu-se in fata altor cinci candidati democrati si asigurandu-si intrarea in Camera Reprezentantilor dupa alegerile legislative de la mijlocul mandatului, in noiembrie. Rashida Tlaib va deveni prima musulmana din istorie ce va intra in Congres, la 12 ani dupa primul musulman, Keith Ellison, ales din Minnesota. In prezent, doar un singur musulman este membru al Congresului SUA: Andre Carson, ales din 2008 in Indiana. Vizibil emotionata dupa anuntarea rezultatelor, Rashida Tlaib s-a aruncat in bratele mamei sale, originara dintr-un sat din Cisiordania, de unde restul familiei a urmarit cu atentie seara electorala. Potrivit Rashidei , alegerea lui Donald Trump reprezinta ”un semnal de alarma” pentru numeroase femei americane, care au candidat in numar mai mare ca oricand pentru un loc in Congresul federal, in principal in tabara democrata, dupa un an marcat de miscarea #MeToo. Ea a explicat ca a candidat mai ales din ratiuni personale, avand in vedere in special dificultatea celor doi fii ai sai de a-si gasi locul intr-o tara tot mai ostila la adresa musulmanilor, care reprezinta in jur de 1,1% din populatia americana.

author avatar
Tudor Borcea
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger