AcasăNewsPrima informare de canicula din aceasta vara, valabila incepand de sambata!

Prima informare de canicula din aceasta vara, valabila incepand de sambata!

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Cum ne apropiem deja de mijlocul lunii lui Ciresar, prima luna de vara, iata ca vor aparea si cele dintai temperaturi caniculare.

Drept urmare, meteorologii au emis o prima informare de canicula si disconfort termic din acest sezon estival, valabila timp de trei zile, mai exact in intervalul 13-15 iunie. Asadar, de sambata incepand, si pana luni, va puteti astepta ca mercurul din termometre sa ajunga pana la valori de 35, 36 de grade Celsius, posibil si la 37 de grade, insa doar izolat, in Lunca Dunarii, din cele anuntate, vineri, de catre specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie.

E important de precizat ca valul de caldura va cuprinde intr-o prima faza vestul si sud-vestul tarii, pentru ca apoi canicula sa se extinda catre zonele sudice si estice.

Situatia vremii va face, totodata, ca indicele de disconfort temperatura-umezeala sa ajunga si chiar sa treaca de valoarea critica de 80 de unitati. Drept urmare, e bine sa tineti cont de avertizarea specialistilor in meteorologie, dar si de sfatul medicilor, care va recomanda sa nu iesiti din casa la orele pranzului, sa va hidratati corespunzator organismul si sa purtati haine lejere si cat mai deschise la culoare.

author avatar
Cristina Stefan
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger