AcasăNewsPrima femeie-astronaut din America, Sally Ride, a murit la 61 de ani...

Prima femeie-astronaut din America, Sally Ride, a murit la 61 de ani

(foto: captura site CNN)

A murit prima femeie de origine americana care a ajuns in spatiu. Sally Ride a pierdut lupta cu o boala crunta, cancer pancreatic, la varsta de 61 de ani.

(foto: captura site CNN)

Americanii ii aduc in aceste zile un ultim omagiu lui Sally Ride, prima femeie-astronaut care a ajuns in Spatiu, la bordul Challenger, in 1983. Un an mai tarziu, la bordul aceleiasi navete, Ride a zburat pentru a doua oara in Spatiu, potrivit CNN.

Viata americancei s-a schimbat, insa, radical, in urma cu aproape un an si jumatate, cand a primit un diagnostic dur – avea cancer pancreatic. In ciuda tratamentelor, Sally Rice a pierdut lupta cu boala, la 61 de ani.

Insusi presedintele Omaba si-a exprimat regretul la anuntul mortii lui Ride. „Fiind prima femeie din Statele Unite care a ajuns in Spatiu, Sally a fost un erou national si un model demn de urmat. A inspirat generatii de tinere care si-au dorit sa ajunga la stele. (…) Viata lui Sally ne-a demonstrat ca nu exista limite cand vrem sa reusim un anumit lucru”, a declarat liderul de la Casa Alba.

Desi Ride a reusit o premiera pentru Statele Unite, ea nu a fost prima femeie-astronaut care a pasit in spatiu. Reusita ii apartine rusoaicei Valentina Tereshkova, si dateaza din 1963.

author avatar
Cristina Stefan
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger