AcasăNewsPrima femeie-astronaut din America, Sally Ride, a murit la 61 de ani...

Prima femeie-astronaut din America, Sally Ride, a murit la 61 de ani

(foto: captura site CNN)

A murit prima femeie de origine americana care a ajuns in spatiu. Sally Ride a pierdut lupta cu o boala crunta, cancer pancreatic, la varsta de 61 de ani.

(foto: captura site CNN)

Americanii ii aduc in aceste zile un ultim omagiu lui Sally Ride, prima femeie-astronaut care a ajuns in Spatiu, la bordul Challenger, in 1983. Un an mai tarziu, la bordul aceleiasi navete, Ride a zburat pentru a doua oara in Spatiu, potrivit CNN.

Viata americancei s-a schimbat, insa, radical, in urma cu aproape un an si jumatate, cand a primit un diagnostic dur – avea cancer pancreatic. In ciuda tratamentelor, Sally Rice a pierdut lupta cu boala, la 61 de ani.

Insusi presedintele Omaba si-a exprimat regretul la anuntul mortii lui Ride. „Fiind prima femeie din Statele Unite care a ajuns in Spatiu, Sally a fost un erou national si un model demn de urmat. A inspirat generatii de tinere care si-au dorit sa ajunga la stele. (…) Viata lui Sally ne-a demonstrat ca nu exista limite cand vrem sa reusim un anumit lucru”, a declarat liderul de la Casa Alba.

Desi Ride a reusit o premiera pentru Statele Unite, ea nu a fost prima femeie-astronaut care a pasit in spatiu. Reusita ii apartine rusoaicei Valentina Tereshkova, si dateaza din 1963.

author avatar
Cristina Stefan
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger