AcasăNewsPrima declaratie a afaceristului Timis, dupa ce numele sau apare in cazul...

Prima declaratie a afaceristului Timis, dupa ce numele sau apare in cazul Panama

Omul de afaceri al carui nume apare in ancheta care, de cateva zeci de ore incoace, tine captata atentia unei lumi intregi, nu se fereste sa admita ca are companii in Bahamas si insulele Cayman, sustinand, insa, ca legea ii permite sa infiinteze astfel de societati offshore.

Dupa ce numele sau a aparut in Dosarul Panama, Frank Timis a oferit, pentru Televiziunea Publica, un punct de vedere. „Da, am companii in Bahamas, Cayman Island (insulele Cayman-n.r), pentru ca aceste doua jurisdictii au tratat dublu cu aproape toate tarile dezvoltate din lume. Toti investitorii prefera ca sa investeasca in companiile inregistrate acolo”, a explicat afaceristul, intr-o interventie telefonica la TVR.

Mai mult, in prima sa declaratie pe acest subiect, Timis a explicat si de ce a ales aceasta varianta. „Normal ca nu-s de acord sa platesc 30% taxa pe profit de actiune, in loc sa platesc 5, daca aceste legi sunt facute de stat la stat”, a sustinut omul de afaceri al carui nume apare, alaturi de cele ale altor romani, in Dosarul Panama.

Ancheta in cauza a aparut ca urmare a unei scurgeri amsive de informatii din cadrul unor documente si date detinute de firma de avocatura Mossack Fonseca, firma care are sediul in Panama, dar si zeci de filiale in alte tari. Printre numele despre care s-a vehiculat ca au aparut in aceste documente s-ar numara si cel al actualului premier islandez, caruia i s-a cerut deja demisia, dar si ai unor apropiati ai liderului de la Kremlin- speculatii pe care oficiali din randul Presedintiei ruse s-au grabit sa le nege, punandu-le pe seama faptului ca urmeaza alegerile si s-ar incerca astfel afectarea numelui lui Putin -, dar si al unor nume din lumea fotbalului.

Si “National” a avut o campanie despre ‘baietii destepti’ ai offshore-urilor din Panama. Cititi detalii aici: Cine sunt “baietii destepti” ai offshore-urilor din Panama despre care nu s-a scris niciodata!

Telegondolele lui Costin Marian Francu au carat milioane de euro in Panama

Denuntatorul lui Mazare si-a pitit milioanele din afacerile cu fier vechi in Panama

Cititi si: Puternicii lumii isi “scalda” averile murdare in Panama!

Ancheta de proportii, in baza unei scurgeri de date/ “Panama Papers” – sau cum isi ascundeau bogatii lumii banii

sursa foto: bzi.ro

236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger