AcasăNewsPrima comună din România în care va ajunge metroul

Prima comună din România în care va ajunge metroul

metrou

Primarul Sectorului 4 anunță prelungirea liniei de metrou M2 dincolo de Centura Capitalei, în comuna Berceni. Astfel, localitatea urmează să devină prima comună din Româna în care va exista o stație de metrou.

„Extindem Bucureștiul! Prelungim linia de metrou M2 și dincolo de centură, în comuna Berceni, localitate ce devine astfel prima comună din România cu acces la transport public de mare capacitate. Acesta reprezintă totodată unul dintre primii pași pentru creionarea viitoarei zone metropolitane Bucureşti-Ilfov”, a explicat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Daniel Băluță: Transformăm zona într-una atractivă pentru investitori

Totodată, edilul Sectorului 4 anunță că vor continua dezvoltarea, zona urmând să fie una atractivă pentru investitori.

„Continuăm să prioritizăm transportul public și încurajăm transportul alternativ, pentru creșterea gradului de confort urban. În plus, transformăm zona într-una atractivă pentru investitori, iar acest lucru înseamnă dezvoltare economică și o viață mai bună pentru oameni”, a transmis Daniel Băluță.

Marţea trecută, Consiliul General al Capitalei a validat solicitarea Primăriei Sectorului 4 care prevede asocierea Primăriei Sectorului cu Consiliul Judeţean Ilfov, Ministerul Transporturilor, Metrorex şi CFR, pentru prelungirea magistralei M2.

În prezent există în desfăşurare două lucrări importante în zona Berceni: podul care va lega comuna de Bucureşti şi va fluidiza circulaţia pe centura Capitalei şi staţia de metrou Tudor Arghezi de care locuitorii din această zonă se vor putea bucura de anul viitor.

author avatar
Andreea Vlad