AcasăNews"Prima Casa" e mai scumpa!

„Prima Casa” e mai scumpa!

E buna “Prima Casa”, dar se scumpeste odata cu piata imobiliara

Raportul economic al Bancii Transilvania analizeaza pe baza datelor statistice ale INS si Eurostat cum au evoluat preturile pe piata imobiliara. Concluzia studiului este ca in 2017 preturile au crescut cu 6 fata de 2016.

E buna Prima Casa dar se scumpeste odata cu piata imobiliara

„Preturile caselor au crescut cu un ritm trimestrial de 1,2% in trimestrul al IV-lea din 2017, dupa ajustarea cu 1,6% din trimestrul al III-a, conform Eurostat. Dinamica an/an a decelerat de la 6,2% in trimestrul al III-lea la 5,6% in trimestrul al IV-lea, pe fondul majorarii costurilor nominale de finantare si a tensiunilor din sfera echilibrului macroeconomic. In 2017, preturile caselor au urcat cu 6% an/an (ritm similar cu cel inregistrat in 2016), evolutie sustinuta de mix-ul relaxat de politici economice (inclusiv Programul “Prima Casa”), arata economistul-sef al BT, Adrian Radulescu. Asa cum arata datele INS, salariul real mediu net pe economie a crescut cu 6,2% (dupa scaderea inflatiei), ceea ce inseamna ca indicele preturilor locuintelor urmareste destul de fidel cresterile salariale in termeni reali. Datele Eurostat indica cresterea preturilor caselor cu un ritm trimestrial de 0,9% in trimestrul al IV-lea din 2017, dinamica anuala accelerand la 4,2%, evolutie sustinuta de nivelul scazut al costurilor reale de finantare si de climatul pozitiv din piata fortei de munca si din piata financiara. In 2017 preturile caselor in Uniunea Europeana au consemnat o crestere medie de 3,9% an/an.

author avatar
Catalin Dumitrescu
273 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bani online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email onouadirectie@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger