AcasăNewsUPDATE. Patru candidaturi. Cine aspira la sefia DNA

UPDATE. Patru candidaturi. Cine aspira la sefia DNA

Prima zi a saptamanii este ultima in care se pot depune candidaturile pentru sefia Directiei Nationale Anticoruptie, for care are conducere interimara, dupa revocarea Laurei Codruta Kovesi.

UPDATE: Pe parcursul zilei s-a aflat ca s-au inscris alte trei dosare la MJ. Unul dintre aspirantii la sefia DNA este Marius Iacob, procuror-sef adjunct al Directiei. De asemenea, isi mai doresc aceasta functie si Elena Grecu, sef al sectiei judiciare penale a DNA, dar si procurorul Cristian Lazar.

–-

In conditiile in care la primele ore ale zilei insusi ministrul admitea ca nu se depusese nici macar o candidatura in procedura de selectie, intre timp s-a aflat ca procurorul Florentina Mirica a facut acest pas. Sefa Serviciului de combatere a coruptiei in Justitie din DNA aspira, asadar, la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie.

Ramane de vazut daca vor mai fi si alti colegi procurori care vor face un pas in acest sens. Procedura de selectie in vederea propunerii de numire a viitorului procuror-sef al DNA-ului a inceput chiar pe 9 iulie, ziua in care a fost revocata Laura Kovesi, prin decretul semnat de Klaus Iohannis, urmare a deciziei Curtii Constitutionale, urmand sa se incheie pe 30 iulie. Intre timp, Anca Jurma asigura interimatul la varful DNA.

author avatar
Cristina Stefan
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger