AcasăNewsPrim-ministrul Indiei fuge în sălbăticie cu aventurierul Bear Grylls, din 'Tehnici esențiale...

Prim-ministrul Indiei fuge în sălbăticie cu aventurierul Bear Grylls, din ‘Tehnici esențiale de supraviețuire’

Premierul de la New Delhi i se alătură aventurierului Bear Grylls, cunoscut pentru emisiunile de pe Discovery Channel (Man vs Wild – Tehnici esențiale de supraviețuire) într-o expediție în sălbăticiile Indiei, cu scopul de a conștientiza populația țării sale de nevoia protecției și conservării naturii, cu precădere a tigrilor, animale aflate pe cale de dispariție.

India se luptă să își conserve mediul natural și viața sălbatică, câtă vreme populația umană gigantă, care se apropie de 1,5 miliarde de persoane și care este pe cale de a întrece China – o premieră istorică în cadrul istoriei civilizațiilor – pune o presiune crescândă pe aceste spații. „Oameni din 180 de țări vor putea vedea fațeta necunoscută a prim-ministrului Narendra Modi, care se aventurează în sălbăticiile Indiei pentru a-i face pe oameni să realizeze cât de importantă este salvarea animalelor și conservarea mediului natural”, a scris pe Twitter Grylls, showmanul TV cu o experiență de peste 20 de ani în supraviețuirea în natură în condiții vitrege, notează Euro News.

„Dumneavoastră sunteți cea mai importantă persoană din India, așa că este îndatorirea mea să vă protejez, i-a spus hoinarul premierului indian. Discovery Channel l-a citat și pe oficialul de la New Delhi, care a afirmat că „a trăit timp de ani de zile în mijlocul naturii, în munți și păduri”, așa că nu va fi un lucru de-a dreptul nou pentru el. „Acești ani au avut un impact de durată asupra vieții mele, așa că atunci când am fost solicitat pentru un program special focusat pe viața dincolo de pupitrele politicii, am fost intrigat și înclinat să iau parte”.

Show-ul va fi difuzat pe 12 august și generează deja entuziasm printre susținătorii lui Modi, care și-a condus anul acesta partidul către o a doua victorie decisivă la alegerile generale. „Este de necrezut. PM (Prim-ministrul) Modi știe ce are de făcut”, s-a aventurat într-o postare un utilizator de Twitter, Akash Jain.

India, care se întinde de la înălțimile înzăpezite din nord ale Himalayei și până la „tropicele fierbinți” din sud, este locuința celor mai mulți din sălbăticie rămași pe glob. Leoparzii au intrat în ultimii ani tot mai frecvent în conflict cu sătenii, câtă vreme habitatul amplu de care au nevoie aceste animale solitare se micșorează pe zi ce trece. Săptămâna trecută, țăranii din nordul Indiei au bătut o leoaică până la moarte cu bețele, după ce aceasta a sfârtecat un bărbat. 

 

Sursa fotografiilor: Twitter

author avatar
Filip-Mihael Bodoc