AcasăNewsPrezidentiabilii francezi, controlati la avere

Prezidentiabilii francezi, controlati la avere

La incheierea mandatului, Sarkozy are doar 200.000 de euro in plus

Publicatia L’Express a efectuat o ancheta legata de averile candidatilor la prezidentiale, pe care o va si monitoriza de-a lungul mandatului.

Deocamdata, fiindca n-au sosit datele amanuntite, oficiale, Nikolas Sarkozy incheie mandatul prezidential cu 200.000 de euro in plus fata de 2007.

Sarkozy sta in casa Carlei

La incheierea mandatului, Sarkozy are doar 200.000 de euro in plus

Actualul lider de la Palatul Elysee are o avere de 2,3 milioane de euro, urmat de contracandidatul care il ia in sondaje, socialistul Francois Hollande. Acesta are o avere estimata la 1,1 milioane de euro in bunuri imobiliare. Sarkozy si fosta sotie, Cecilia,  au vandut cu 1.933.130 euro, in 2006, duplexul de 212 metri patrati in care au locuit, suma de doua ori mai mare decat pretul de cumparare. Acesti bani au fost plasati in polite de asigurari de viata si in conturi bancare. In prezent, Sarkozy, care are un salariu lunar brut de 18.700 euro, locuieste in casa sotiei sale, Carla Bruni. Nicolas Sarkozy este si actionar al unui cabinet de avocatura specializat in litigii imobiliare, infiintat impreuna cu prietenul sau Arnaud Claude, in 1987.

Hollande sta cu chirie

Socialistul Hollande sta cu chirie, dar e milionar

François Hollande s-a separat si el de prima nevasta, Segolene Royale, si a ramas cu o vila de 130  metri patrati in valoare de vreo 800.000 de euro.  Acesta mai are actiuni la o  societate civila imobiliara.  Cu noua sa partenera, Valérie Trierweiler, locuiste intr-un apartament inchiriat, la Paris. Indemnizatia lunara pe care Francois Hollande o primeste in calitate de deputat si presedinte al Consiliului General Correze este de 8.300 euro brut.

author avatar
Adina Mutar
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger