AcasăNewsPreviziunea presedintelui Basescu: Perioada de criza se va intinde pe termen mediu...

Previziunea presedintelui Basescu: Perioada de criza se va intinde pe termen mediu – 2, 3, 4 ani!

Romania ar trebui sa-si exploateze resursele pentru a crea noi locuri de munca si pentru a trece mai usor peste criza ce se va intinde pe 2,3,4 ani, a declarat, miercuri seara la TVR, presedintele Traian Basescu.

„Am cerut Guvernului, sa-si asume raspunderea nu numai cu acest proiect (Rosia Montana – n.r.). Nu discutam numai de Rosia Montana. Am cerut curaj sa ia decizii pentru deschideri de exploatari aur, argint, cupru… Nu numai la Rosia Montana, nu numai acolo este aur… Mai sunt cel putin inca doua zone cu prezenta multumitoare a aurului… Cuprul la Rosia Poieni, trebuie reluata exploatarea. Trebuie reluate in forta exploatarile de uranium, prospectiunile si exploatarile de titei. Avem resurse, trebuie exploatate pentru crearea locurilor de munca si pentru a ne ajuta sa trecem mai usor perioada de criza, care eu cred ca se va intinde pe termen mediu – 2, 3, 4 ani”, a declarat Basescu la TVR1.

187 afisari

10 COMENTARII

  1. si o tina si mai mult daca intram in zona euro. atunci chiar am dat de adevarata criza. de aceea sunt extrem de importante investitiile, cum e cea de la rosia montana.

  2. chiar daca nu ne-am gandi la binele tarii si ne-am gandi doar la binele celor care stau acolo, ne-am da seama ca este absolut necesar sa demaram aceste proiecte, caci acele zone nu se mai autosustin de foarte mult timp.

  3. Pentru poporul roman, caruia ii s-au taiat salariile, pensiile , alocatiile inca 3,4,5 ani de criza inseamna foarte mult. Locuri de munca=0, nu prea ar mai trebui sa stam pe ganduri, mai ales cand avem o sansa cu care ne putem ajuta economia tarii.

  4. Pe langa ca s-au taiat pensiile si salariile sau mai scumpit si taxele si produsele de pe piata. Chiar nu imi inchipui cum se descurca o familie fara un venit stabil pe luna sau cu un venit minim pe economie, care e foarte mic. Intr-adevar trebuie sa avem curaj si sa demaram proiectul, poate ne ajuta cu ceva economia tarii.

  5. mi se pare hilar cum treaba guvernului o face basescu, in timp ce executivul sta si se mira ca boul la poarta noua de fiecare lucru, ca altfel nu imi explic de ce misca asa incetul. 10 ani pentru niste avize este enorm de mult. si apoi tot noi ne plangem ca nu avem o economie puternica si ca nu sunt bani pentru pensii. pai cum sa fie?

  6. mi se pare si normal sa isi doreasca sa puna economia in miscare. cine nu vrea asta? si cel mai important e sa plecam de la baza, de la exploatarea materiilor prime.

  7. Hai sa tinem aurul in pamant cand avem mai mare nevoie de el. Alta tara din Europa se folosea de mult de acesta, mai ales daca ar fi avut probleme economice ca si noi.

  8. Avand in vedere ca inca o sa mai tina criza 4,5 ani buni si lungi de acum inainte ar trebui sa ne gandim si la cei care nu au un loc de munca sau la cei care nu au un venit. Trebuie sa ne gandim sa ne imbunatatim tara economic ,prin resursele pe care le avem si sa nu mai credem fel de fel de speculatii.

  9. mi se pare ca previziunea presedintelui e inca optimista. va rog frumos sa deviniti realisti si sa va dati seama ca in stilul in care merge romania acum ne duce doar catre sapa de lemn. romania are nevoie de proiecte, d einvestitii care sa aduca fond monetar statului, asa cum va face rmgc-ul cu proiectul de exploatare al aurului.

  10. Dam efectiv cu piciorul intr-un proiect complex din mai multe puncte de vedere. Trebuie sa constientizam si sa realizam faptul ca statul roman nu ar fi in stare sa intretina un astfel de proiect niciodata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger