AcasăNewsPreţurile la energie, luate la "puricat". Iată cine va face verificări "la...

Preţurile la energie, luate la „puricat”. Iată cine va face verificări „la sânge”!

preturi la energiePreţurile la energie, luate la "puricat". Iată cine va face verificări "la sânge"!

Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului au aprobat infiintarea unei comisii parlamentare de anchetă privind cauzele creşterii gazelor naturale şi energiei electrice.

PSD anunţă că Birourile Permanente Reunite Au aprobat înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice.

Ce va face Comisia de anchetă?

Printre obiectivele Comisiei de anchetă se numără analiza măsurilor Ministerului Energiei, ANPC, ale Consiliului Concurenţei şi ANRE pentru a combate practicile anticoncurenţiale şi creşterea artificială a facturilor pentru cetăţeni.

De asemenea, membrii Comisiei de anchetă vor analiza „posibilitatea reintroducerii pentru o perioadă limitată, a unor preţuri reglementate pentru consumatorii casnici şi IMM-uri le afectate de pandemie”, au anunţat social-democraţii.

Ce motive au invocat social-democraţii?

Sorin Grindeanu a explicat motivele pentru care social-democraţii s-au gândit la înfiinţarea acestei Comisii de anchetă.

Creşterea explozivă a preţurilor la energie şi la gaze a fost principalul subiect al discuţiei noastre de astăzi, din şedinţa grupurilor reunite, şi am decis să solicităm înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului, cu audierea ministrului Energiei, Virgil Popescu, a preşedintelui Consiliului Concurenţei, a Protecţiei Consumatorului şi ANRE.

Noi credem că s-a ajuns prea departe în toată această nebunie de creştere de preţuri. Oamenii, pe de o parte, au aceleaşi salarii, aceleaşi pensii, copiii au aceleaşi alocaţie, pentru că, aşa cum toţi românii ştiu, toate aceste lucruri au fost îngheţate de premierul Cîţu.

În schimb, pe de altă parte, avem creşteri foarte mari la facturile de energie şi gaze naturale, care aproape s-au dublat, alimentele se scumpesc de la o zi la alta, la fel şi preţul benzinei”, a afirmat Grindeanu.

author avatar
Andrei Ștefan
323 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger