AcasăNewsPrețurile din Cluj, mai MARI decât cele din Roma. Apa costă cel...

Prețurile din Cluj, mai MARI decât cele din Roma. Apa costă cel puțin dublu

clujPrețurile din Cluj, mai MARI decât cele din Roma. Apa costă cel puțin dublu

Doi clujeni susțin că prețurile pentru ieșitul în oraș au ajuns la fel ca în Roma, chiar mai mari, în condițiile în care, salariile din Cluj-Napoca sunt consideranbil mai mici față de cele din capitala Italiei.

Mihnea Bidariu, solistul trupei Luna Amară și Dream Diggers și psihologul Ioana Adriana Laslo s-au plâns într-o postare pe Facebook de prețurile pentru ieșirile în oraș în orașul de pe Someș. Aceștia au comparat „inima Transilvaniei” cu Roma, capitala Italie, de altfel și un exponențial pol turistic la nivel global.

„Avem salarii sub 1.000 de euro și prețuri mai mari decât în Roma”

Aceștia afirmă că apa, unul dintre necesitățile de bază costă cel puțin dublu în Cluj-Napoca față de capitala Italiei. În peninsulă, prețurile pentru cocktail-urile obișnuite/o masă în oraș sunt la același nivel, câteodată chiar mai mici față de orașul de pe Someș, în condițiile în care salariile din Roma depășesc considerabil veniturile celor care muncesc în Cluj.

„Roma vs. Cluj:

Prețuri la Cocktailuri de bază: Aperol – 5 euro în centrul Romei/25-30 lei în buricul târgului în Cluj.
Prânz + desert (Roma) – în medie 18-20 euro în taverne/restaurante centrale Prânz + desert (Cluj) – în același gen de restaurante care se pretind high-quality -80-100 lei
Apa – 0,50 cenți/Cafea – 1 euro-2 euro zona centrală comparativ cu Apa în restaurante în Cluj – minim 5 lei/Cafea – 15-16 lei
Media salarială Roma 1800-2500 euro/Cluj? 3500-4800 lei?

My point is (ceea ce dorește să spună – n. red.) – avem salarii sub 1.000 de euro și prețuri mai mari decât în Roma Partea mai șocantă este faptul că în medie în supermarketuri la alimente comune prețurile sunt efectiv ca și în Cluj. Dacă asta ne face să fim mândri că suntem clujeni înseamnă că susținem ignoranța și bădărănia care se petrec on a daily basis. Nu mai adaug faptul că în Roma îți bei cafeaua lângă freaking o biserică din secolul 7, sunt spații verzi uriașe, grădini publice – pentru asta plătești. Bucățica de centru clujean este cât o palmă dată peste față de un primar care se mândrește cu un oraș de 5 stele”, au spus aceștia.

author avatar
Andreea Vlad
539 afisari

6 COMENTARII

  1. FOARTE BINE….SA HRANITI CAPUSELE LUI BOK-POK…PE CIOCANITOAREA WOODREA CU SMART-CITY

  2. Astea sunt preturi de tari bananiere, de ex. in Etiopia, un autoturism SH din 2008 costa 20.000 dolari, la fel si in Cuba. Taxele mai mari decat produsul.

  3. Ce avem:
    – viață scumpă: case, mâncare…
    – de ceva vreme mai mulți pleacă din oraș decît vin
    – se construiesc blocuri cînd majoritatea apartamentelor sînt locuite de către un pensionar, multe goale
    – plin de alte rase de cînd cu plan-demia
    Clujul pare un proiect internațional prin care se vrea alungarea localnicilor și aducerea de străini de alte rase.

  4. Clujenii de cred inteligenti si anticomunisti! Si l-au ales pe Boc care era in Uniunea Studentilor Comunisti . UASCR in 1989, si in MArea Adunare Nationala-parlamentul PCRist.Coledzi de ai lu Boc erau Mihai Razvan Ungureanu actualmente emigrat in Austria, si cu voia dvs. Victor Ponta baiatul dnei Naum.. Funar nu era bun ca vopsea bancile tricolor si a lasat Aitistii sa prospere. LA VREMURI NOI TOT NOI! Adica comunistii si …securicii..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger