AcasăNewsPreţuri ca-n Alpi la Sinaia! Cât costă un ski pass de o...

Preţuri ca-n Alpi la Sinaia! Cât costă un ski pass de o zi pentru o familie cu un copil. „Ați depășit Franța! Mai bine cumpăr o garsonieră”

sinaiaPreţuri ca-n Alpi la Sinaia! Cât costă un ski pass de o zi pentru o familie cu un copil. „Ați depășit Franța! Mai bine cumpăr o garsonieră”

Schiorii plătesc tarife majorate la instalaţiile de transport pe cablu. Un ski pass de o zi pentru o familie cu un copil costă peste 600 de lei.

Sinaia are cel mai scump skipass din țară, la acest moment. O familie, părinții și un copil de cel mult 12 ani, va plăti pentru o zi de schi în weekend 610 lei doar ca să urce pe munte, mai mult decât un bilet de avion București-Paris. Dacă însă copilul are peste 12 ani, prețul pe familie va fi de 690 de lei.

Tarife uriașe la gondola Sinaia

Noile tarife pentru transportul pe cablu din Sinaia au fost publicate, miercuri, pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia, anunţul generând un val de reacţii, cele mai multe de nemulţumire, faţă de preţurile majorate.

Românii au făcut glume pe seama scumpirilor și a noilor tarife de la gondola din Sinaia.

„Mă gândeam să îi invit pe ai mei la schi. Dar mai bine le cumpăr o garsonieră / Felicitări, ați depășit Franța / V-ați făcut calculele gândindu-vă că boicotăm Austria?”, sunt câteva dintre comentariile la postarea făcută de autoritățile din Sinaia.

Conform sursei citate, în sezonul de iarnă 2022-2023, un skipass pentru adulţi, valabil o zi în weekend, costă 230 de lei, în cursul săptămânii tariful fiind de 210 lei.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani vor plăti 135 de lei în cursul săptămânii şi 150 de lei în weekend, iar seniorii, adică persoane peste 65 de ani, vor achita 170 de lei pentru un skipass valabil o zi în cursul săptămânii şi 190 de lei pentru un skipass valabil sâmbăta sau duminica.

Noile tarife pentru transportul pe cablu din Sinaia au stârnit un val de reacții în online

De asemenea, turiştii au la dispoziţie şi skipassuri valabile 2 sau 3 zile, preţurile fiind de 395/520 lei pentru adulţi, 270/400 lei pentru copii şi 330/480 lei pentru seniori.

Tarifele pentru cartelele cu puncte pentru adulţi pleacă de la 100 de lei, cele de 24 de puncte, şi ajung până la 825 de lei cele cu 300 de puncte. Pentru copii, tarifele sunt de 60 de lei până la 540 de lei, iar seniorii plătesc între 90 lei şi 700 de lei pentru cartelele cu puncte.

foto facebookcomtelegondolasinaia

Prețurile mari sunt justificate, susțin autoritățile locale, prin faptul că oferă posibilitatea turiștilor să circule cu toate instalațiile de transport pe cablu din stațiune, inclusiv cu vechea telecabină, cumpărată recent de Primăria Sinaia.

author avatar
Andreea Vlad