AcasăNewsPrețuri astronomice la chirii, în prag de nou an universitar. Cu cât...

Prețuri astronomice la chirii, în prag de nou an universitar. Cu cât au crescut în cele mai importante orașe din România

chiriePrețuri astronomice la chirii, în prag de nou an universitar. Cu cât au crescut în cele mai importante orașe din RomâniaPrețuri astronomice la chirii, în prag de nou an universitar. Cu cât au crescut în cele mai importante orașe din România

Pe fondul cererii crescute generate de revenirea studenților, prețurile solicitate pentru apartamentele date spre închiriere în marile centre universitare tind, în general, să crească încă din luna iulie, spre deosebire de anii anteriori.

Prețurile sunt într-o permanentă „ușoară creștere”. Dacă în 2021 locuințele s-au scumpit cu 5%, anul acesta experții imobiliari preconizează chirii mai mari cu 25%, indiferent de vechimea și localizarea apartamentelor, potrivit digi24.ro.

Chiriile apartamentelor au crescut cu 25%

O garsonieră poate fi închiriată cu peste 300 de euro pe lună, iar pentru apartamentele cu două camere chiria sare de 450 de euro.

Experții în imobiliare spun că oferta a scăzut, având în vedere că tot mai puțini proprietari au cumpărat locuințe pe care să le închirieze, pentru un venit suplimentar. În condițiile în care chiria abia acoperă rata bancară.

Cea mai mare creștere a avut loc în București, unde numărul căutărilor legate de chirii a crescut cu 24.2% față de perioada similară a anului trecut. De asemenea, în Brașov, am înregistrat cu o creștere de 22.8% a numărului de căutări, în timp ce în Cluj-Napoca, cererea a crescut cu 19.9%.

În București, suma medie solicitată pentru o garsonieră a ajuns la 283 de euro în august 2022. Un apartament cu două camere, pe de altă parte, se închiriază acum cu 430 de euro pe lună, în timp ce unul cu 3 camere se închiriază cu circa 600 de euro.

Cele mai mari creșteri, la Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca, suma medie necesară pentru închirierea unei garsoniere este de 300 de euro pe lună, față de 250 de euro pe lună în august 2021. Un apartament cu două camere se închiriază cu 450 de euro, iar cel cu 3 camere, cu circa 550 de euro.

În Timișoara, suma medie solicitată pentru închirierea unei garsoniere se situează, la finalul verii 2022, la 200 de euro pe lună, la fel ca în perioada similară a anului trecut. În Iași, suma medie solicitată pentru o garsonieră sau un studio este de 250 de euro pe lună, pentru un apartament cu două camere e 350 de euro, iar unul cu 3 camere de 425 de euro.

author avatar
Andreea Vlad
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger