AcasăNewsPrețul uriaș cu care se vinde laptele de măgăriță în supermarket. Puțini...

Prețul uriaș cu care se vinde laptele de măgăriță în supermarket. Puțini români își permit să cumpere un litru

lapte coca cola

Laptele de măgăriță și-a făcut loc în piețele și supermarketurile de la noi. Clienții au aflat beneficiile sale și îl caută pentru cure vindecătoare.

Este recomandat în ameliorarea simptomelor mai multor afecțiuni, printre care tuse, alergii și infecții gastrointestinale.

Un litru se vinde cu 135 lei

O măgăriță abia dă un litru de lapte pe zi, spre deosebire de vaci care dau în jur de 10 litri. Fermele de acest fel sunt însă puține la noi.

Laptele de măgăriță se vinde cu 135,6 lei litrul într-un magazin din România, transmite Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România.

Este vorba de lapte de măgăriță ecologic, a cărui doză recomandată este de consum este de 60 – 120 ML / zi. „Se servește cu pipeta!?”, întreabă cineva. „Păi e un preț corect”, spune altcineva, pe Facebook.

Beneficii uimitoare pentru sănătate

Adus recent în atenția oamenilor, laptele de măgăriță s-a dovedit a fi o băutură surprinzătoare. Este utilizat încă din Antichitate, constituind un elixir pentru frumusețea Cleopatrei. Se spune că aceasta făcea băi cu lapte de măgăriță, pentru a-și menține pielea frumoasă și sănătoasă.

Laptele de măgăriță este tot mai căutat, deoarece compoziția sa este asemănătoare cu cea a laptelui matern. Este o sursă impresionantă de macronutrienți și micronutrienți, un pahar de lapte de 250 de mililitri conținând: 110 kilocalorii, 6 grame de proteine, 6 grame de grăsimi și 10 grame de carbohidrați. Mai mult, include tiamină (58% din Doza Zilnică Recomandată), riboflavină (16% din DZR), calciu (32% diun DZR), potasiu (12% din DZR), fosfor (12% din DZR) și vitamina C (10% din DZR).

author avatar
Andreea Vlad
678 afisari

5 COMENTARII

  1. Io imi iau un pahar ca de palinca daca nu ar puti de iti ciuleste urechile ca si laptele de capra.

  2. Cica a ” bagat ” la aveonul de lux la cina de 5 steleee,lapte de magar la oferta,ca sa mai reduca din cheltuieli.Ca e mai ” eften „.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger