AcasăNewsPreţul uleiului creşte din nou. Cât vom plăti până la sfârșitul anului

Preţul uleiului creşte din nou. Cât vom plăti până la sfârșitul anului

uleiPreţul uleiului creşte din nou. Cât vom plăti până la sfârșitul anului

Produsele de bază înregistrează scumpiri record. Prețul uleiului este din ce în ce mai scump și nu se va opri la nivelul de acum.

De la începutul anului şi până în prezent un litru de ulei este cu 50% mai mare. Dar estimările arată că până la sfârşitul anului preţul actual s-ar putea dubla.

Fermierii susțin că prețurile foarte mari la ulei se vor resimți din luna septembrie, după recoltarea de floarea-soarelui. Cererea de pe piata va dicta preţurile, iar rezultatele pot fi usturătoare pentru buzunarele românilor.

De ce se dublează prețul la uleiul de gătit

Specialiștii estimează că, în 2022, recolta de floarea soarelui va fi de 2,2 milioane de tone de seminţe. Iniţial, aceștia anunțaseră o recoltă de 3,6 milioane de tone de seminţe. Prin urmare, vorbim de o scădere de aproximativ 50% comparativ cu recolta de anul trecut. În 2021, recolta a fost de 3,3 milioane de tone.

„Faţă de consumul pe care îl avem noi de ulei, producem destul. Dar vedem ce rămâne în ţară, cine procesează, ce cantităţi cumpără procesatorul. Că altfel pleacă în port şi el va trebui s-o aducă înapoi cândva, pe alt preţ. La finalul zilei, uleiul de la raft va fi mai scump”, precizează Bogdan Soare.

Motorina s-a dublat, produsele de protecție a plantelor au o creștere de cel puțin 200%, îngrășămintele s-au scumpit cu 500%, iar estimările pentru vânzarea semințelor de floarea-soarelui sunt de 500 de dolari pe tonă, față de 330-340 dolari, cât a fost anul trecut. Dacă se adaugă și costurile procesării, se ajunge la transformarea uleiului de floarea-soarelui într-un produs de lux.

author avatar
Andreea Vlad
473 afisari

3 COMENTARII

  1. ZIARE.COM SITE-UL NAZISTILOR SI PROPAGANDEI CRIMINALILOR CE JEFUIESC ROMANIA SUNTETI AMENINTATI CENZURATI SI INSULTATI GRAV DACA NU LINGETI IN COUR CLASA POLITICA SI TURISTUL CU PLAGIATORUL IMBECIL

    ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI ,, IMPOSTORI IMPUTITI ;
    ZIARE.COM CENZUREAZA , INSULTA SI AMENINTA CITITORII !

    UN PERICOL PENTRU PRESA SI MASS MEDIA ROMANEASCA -ZIARE.COM UN SITE DE DEJECTII SI KAKATI CE SE DAU ANALISTI , IMPOSTORI CE ZILNIC LAUDA SI PREASLAVESC POLITICA PRESEDINTELUI SI A PRIMULUI MINISTRU PLAGIATOR LEGALIZAT , LOBOTOMIZAT DE KALUS IOHA

    ZIARE.COM UN SITE DE COPIATORI , ANALFABETI CE AU INFECTAT INTERNETUL

    LINGAII IN COOR DE PE ZIARE.COM AU INFESTAT SITE-URILE SI PROPAGA MIZERIA SI INSULTELE PRIN INTERMEDIUL JEGOSILOR COMENTATORI ACIUATI PESTE TOT

    ZIARE.COM ZIS SI ZOAIE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI SI DEJECTIILE JURNALISMULUI

  2. Ești gospodină și de-asta te „doare” așa tare prețul uleiului, nu?
    Cât ulei consumi, de te dai de ceasul morții? Mănânci, bei ulei la fiecare masă? Te îmbraci, te încălzești, te speli cu ulei? Te tratezi cu ulei când ești bolnavă?
    Ești gospodină, deci stai la cratiță!
    Sunt multe alte lucruri mai importante.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger