AcasăAfaceriULUITOR! Țara din UE care a decis RAȚIONALIZAREA carburanților! / Prețul petrolului,...

ULUITOR! Țara din UE care a decis RAȚIONALIZAREA carburanților! / Prețul petrolului, aproape de recordul absolut!

petrolPrețul petrolului se apropie de recordul absolut. Apar primele restricţii la cumpărarea de benzină şi motorină

Preţul petrolului se apropie de recordul absolut, pe fondul crizelor Occidentului cu Rusia și Iran. Pe piaţa Brent, acesta a depăşit scurt timp, în cursul nopţii, nivelul de 139 dolari.

S-a apropiat pentru scurt timp de recordul absolut înregistrat în 2008, informează BBC.

Imediat după începerea tranzacţiilor electronice pe piaţa Brent, în nord-vestul Europei, preţul barilului de petrol a atins timp de câteva minute nivelul de 139,13 dolari. La aproximativ o oră de la începerea tranzacţiilor, preţul scăzuse la 130,45 de dolari.

Recordul absolut al preţului petrolului a fost de 147,50 de dolari / baril, în cursul crizei financiare din 2008.

Şi pe piaţa nord-americană de tranzacţionare – US West Texas Intermediate (WTI) – preţul petrolului a atins câteva minute, duminică seară, valoarea de 130,50 de dolari, potrivit agenţiei Reuters.

Raționalizarea carburanților în Ungaria

Cererea de carburanţi la benzinăriile ungare a crescut la cote record, astfel că grupul petrolier maghiar MOL a introdus restricţii privind cantităţile care pot fi achiziţionate, scrie Hungary Today.

Benzinăriile au un plafon de 100 de litri la o singură achiziţie, indiferent de moneda în care se plăteşte. Pentru benzinăriile cu o cifră de afaceri mai mare, limita este de 500 de litri.

Guvernul a anunţat recent că preţul cu ridicata al benzinei şi motorinei este, de asemenea, limitat la 480 de forinţi (1,3 euro) pe litru începând cu 28 februarie.

author avatar
Andreea Vlad
1.270 afisari

1 COMENTARIU

  1. ”Benzinăriile au un plafon de 100 de litri la o singură achiziţie”
    Este absolut normal sa-ti umpli rezervorul. Are cineva rezervor mai mare de 100 de litri? Unde ai putea pune mai mult de 100 de litri?
    Camioanele au alt regim.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger