AcasăNewsPrețul pâinii a ajuns să rivalizeze cu cel al cărnii, la Eforie...

Prețul pâinii a ajuns să rivalizeze cu cel al cărnii, la Eforie Nord. Cât costă o chiflă, în comparație cu un mic

sursa foto: cancan.ro

Cu sezonul estival în toi, turiștii care aleg să meargă pe litoralul românesc se gândesc de multe ori când vine vorba să-și aleagă cazarea în stațiunea pentru care optează ca destinație, cei mai mulți având drept principal criteriu prețurile. Și, odată ajunși la mare, pe lângă relaxare și distracție, caută să vadă unde pot mânca – de preferință cât mai bine și la un preț cât mai acceptabil pentru buzunarele lor.

Lesne de înțeles, nu e o misiune tocmai ușoară, date fiind costurile trecute în meniu. Și ar mai fi un aspect de netrecut cu vederea – faptul că în unele cazuri, terasele sau restaurantele au început să taxeze separat elemente care, de obicei, erau incluse în prețul unui produs – cum ar fi, de exemplu, o banală cutie de carton pentru pus pizza.

Citiți și: Oficial, cazarea la mare 2023 nu se scumpeşte în august. Neoficial, minivacanța de Sfânta Maria va fi foarte „piperată”

Un mic costă 6 lei bucata, iar chifla 4 lei

Cam care sunt prețurile în Eforie Nord, una dintre stațiunile alese adesea de către cei care merg în vacanță la mare în România? Hamsia costă între 10 și 18 lei suta de grame, însă clienții trebuie să plătească și 3 lei – pentru o jumătate de lămâie, dacă vor să „asezoneze” preparatul, sau 3 lei – mujdeiul și 2 lei – chifla. Un meniu cu 4 mici, cartofi prăjiți, chiflă și muștar e 30 de lei, notează Libertatea.

Lesne de intuit, prețurile se schimbă pe măsură ce turiștii se apropie de plajă și de buza mării. Așa că turiștii trebuie să se pregătească pentru a scoate mai mulți bani din buzunar, dacă vor sa-și facă pofta și să-și cumpere doi, trei mici. La un restaurant ardelenesc, situat la câțiva pași de plajă, un mic costă 6 lei bucata, chifla – 4 lei, muștarul/ ketchupul/ maioneza/ sosul de usturoi – 3 lei bucata, în timp ce ceafa de porc – 10 lei suta de grame, potrivit aceleiași surse.

Dacă e vorba despre autoservirile și fast-foodurile de pe marginea plajei, acolo clientul este taxat pentru ambalaje. Astfel că prețurile arată astfel: 1 leu ketchupul, 1 leu chifla, 1 leu casoleta, 1 leu cutia de pizza, 2 lei cutia de pizza XXL.

Boanchiș: Litoralul nostru poate fi și de un leu

De altfel, chiar Razvan Ioan Boanchiș a remarcat în editorialul de marți, din Național, că „pe Litoralul nostru ți-o iei ca în orice afacere, adică ți-o iei dacă nu ești informat”.

Editorialistul a povestit o întâmplare de la un local care livrează pizza. „Litoralul nostru poate fi și de un leu. Întâmplare de la un restaurant care livrează și pizza. Nu o să scriu numele localului, fiindcă nu sunt sifon deontolog și nu vreau să fac rău. Un copil a luat o pizza Margherita și a mâncat, la masă, doar jumătate. „Cealaltă jumătate o iau la plajă. Mama, cere și tu un carton!” Femeia s-a dus la cuptor și l-a rugat pe pizzar să-i dea ambalajul. „Sigur că da, vă costă un leu. Nu la mine, doamna! Achitați la casă!” Asta înseamnă să fii meschin. Zgârcenia e mai costisitoare decât generozitatea. Pentru acel leu, localul a pierdut câteva mii de lei într-o săptămână, pentru că mama copilului a povestit întâmplarea pe plajă, unde mai erau câteva familii de prieteni”, a scris Boanchiș. Citește mai multe aici: Care e prețul unui leu

author avatar
Andrei Coman
959 afisari

17 COMENTARII

  1. Chifla e 4 lei ca e de la granele ucrainene ,bre.Ce ,vreti sa consumati cesiu,uraniu si plutoniu pe gratis?Bomba atomica e scumpa.

  2. „Hamsia costă între 10 și 18 lei suta de grame,”
    HAMSII??? Din pielea p00lii, manca prostanul de rumun SPROT la greu pe post de hamsie.

        • marș în piz da mă-tii, jigodie!
          așa ai crescut tu, cu mă-ta luînd mue, în parcări.
          ești un suflet chinuit, băga-țiai pu la în mă-ta !!!!

          • „cand i nervos” ?
            tu scrii cum auzi sau invers, meltene ?
            postează când poți scrie, retardatule ……..

  3. Cititi comentariille precedente.Deja radioactivitatea a prajit creierele cocalarilor de mai sus.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger