AcasăNewsPretul la incalzire se poate dubla in Bucuresti. Vezi ce spune primarul...

Pretul la incalzire se poate dubla in Bucuresti. Vezi ce spune primarul Oprescu!

Pretul la incalzire se poate dubla in Bucuresti, a avertizat astazi, intr-o conferinta de presa, primarul Sorin Oprescu.

„Mi-e teama ca pretul la incalzire se poate dubla, Primaria singura nu poate acoperi gaura lasata de Guvern, vom subventiona in continuare, vom da ajutoare pentru cei cu venituri foarte mici, dar majoritatea bucurestenilor vor suferi o crestere destul de mare la factura”, a precizat Oprescu, citat de Mediafax.

Oprescu sustine ca nu poate incepe calculele pentru cei carora le va acorda subventie deoarece Guvernul nu a emis normele metodologice pentru hotararea adoptata miercuri.

„Trebuie sa asteptam sa vedem daca ii putem ajuta pe saracii care au sub 786 de lei lunar, ca daca au un frigider si o masina de spalat nu ii mai putem ajuta, este o aberatie”, a spus edilul.

Primarul aminteste ca pretul la gicacalorie este cel mai ridicat din tara, 318 lei, 60 la suta fiind tariful Elcen si 40 la suta tariful RADET.

„Pana acum fiecare, si Elcen, si RADET, subventiona pierderile. Guvernul nu s-a achitat niciodata de aceste sume, anul trecut a dat cam 10 la suta. Guvernul ar trebui sa se implice sa scada pretul la Elcen. Nu stiu unde este economia pe care o face statul pentru cetateni. Guvernul ar fi putut sa dea in continuare subventia„, a spus Oprescu.

Edilul a precizat ca cel mai greu o duc primarii din opozitie, mentionand ca va fi o mare problema sociala, iar Primaria Capitalei va incerca sa majoreze subventia.

126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger