AcasăNewsPretul energiei termice nu va creste in aceasta iarna

Pretul energiei termice nu va creste in aceasta iarna

Emil Calota, vicepresedintele ANRE, a dat asigurari, joi, ca pretul energiei termice nu va creste in aceasta iarna.

„Avem premise pentru ca in iarna 2015/2016 toti producatorii, cei 38 calificati in schema de bonus sa nu inregistreze cresteri de pret de productie la energia termica. O veste buna si pentru dansii cat si pentru primari si pentru cetatenii beneficiari ai serviciului public. Ramane sa vedem mai departe cum evolueaza tariful de transport si distributie si pretul final. Dar asta este alta discutie”, a spus Calota.

Vicepresedintele ANRE a anuntat si ca exista mai multe unitati administrativ-teritoriale unde sistemul de alimentare centralizate nu mai are viabilitate.

„Pregatim pentru informarea Parlamentului un raport in care, dupa aproximativ cinci ani de acordare a bonusului de cogenerare, aratam daca menirea lui, aceea de a se viabiliza unitatile respective din punct de vedere functional, managerial, se realizeaza sau nu. Trebuie sa dau exemplul unitatilor administrativ-teritoriale unde sistemul de alimentare centralizata nu mai are niciun fel de viabilitate: Braila, Targoviste, Pitesti, Drobeta-Turnu Severin, Galati, Deva, toate localitatile de pe Valea Jiului, Ramnicu Valcea si Constanta”, a fost mesajul transmis de vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.

author avatar
Cristi Ionita
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger